GamingPC&Consoles

Cineva a reușit să ruleze DOOM în teletext

În ultimii ani o mulțime de pasionați de tehnologie și-au făcut un scop din a rula DOOM pe orice. Și când spun asta, mă refer la lucruri precum becuri deștepte de la IKEA, Task Manager-ul din Windows, ori tractoare. Iar astăzi, lista se mărește cu o altă platformă improvizată: teletextul. Cu siguranță sunt mulți pe aici care își amintesc de teletext, ori cea mai apropiată formă de internet pe care o aveam înainte de conexiunea cu care ne-am obișnuit acum.

În mod normal, un televizor vechi cu tub n-ar avea cum să ruleze DOOM pe hardware-ul din interior. Până la urmă, vorbim despre niște componente mult prea basic. În schimb, teletextul este cu totul altă poveste, acesta fiind accesat prin intermediul unui decodor și practic nu rulează local, ci într-un soi de rețea. Partea cea mai tare este că odată accesat, poți juca din telecomanda televizorului.

Explicația, ca de obicei, este destul de simplă. Jocul a fost rulat pe un laptop cu Linux care servește și ca sursă pentru streamul de teletext. Această transmisiune de date trece printr-un Raspberry Pi care îi face encodingul și mai departe o trimite la televizor prin intermediul unui cablu AV. Arată rudimentar, însă creatorul proiectului a spus că acesta e doar începutul pentru DOOM pe teletext. Se alătură unui grup select de pasionați și sper să mai vedem astfel de nebunii. Până la urmă, asta este frumusețea tehnologiei.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button