TECHGaming

Cum să îți construiești o alternativă la Steam Deck cu doar 30 de dolari

Un utilizator de YouTube și-a construit o alternativă la Steam Deck utilizând componente în valoare totală de 30 de dolari, și culmea e că mini PC-ul care ține loc de Steam Deck nu este chiar slab ca performanțe.

Prezentat de Budget Builds pe Youtube, dispozitivul este de fapt o tabletă veche cu Windows, dar elementul esențial care transformă tableta într-un pseudo-Deck este un controller dock de Xbox foarte ciudat și extrem de rar. Tableta rulează Steam big picture, care emulează foarte fidel experiența pe care o ai utilizând Steam Deck-ul original.

Utilizatorul recunoaște că tableta nu este la fel de performantă precum un Steam Deck, dar că poate rula titluri precum SkyRim și Minecraft fără ca acestea să se transforme într-un slideshow. Specificațiile hardware includ un procesor Intel Atom și 2 GB de RAM, absolut deloc impresionante, dar dispozitivul este capabil să ruleze chiar și Red Dead Redemption 2 la 1440p! Bine, asta dacă rulezi jocul pe un PC și faci doar streaming pe tabletă.

Asta face de fapt ca dispozitivul să fie mai degrabă un echivalent al recent-anunțatei console de la Logitech, care utilizează același „truc” pentru a rula titluri cu cerințe tehnice foarte mari. Evident, cea mai simplă metodă de a rula peste 5000 de jocuri de pe Steam este să cumperi un Steam Deck, dar acest exercițiu este de fapt o demonstrație a fezabilității consolelor ieftine și cu specificații slabe pentru gaming-ul portabil.

Tudor Dan

Când nu scriu articole pentru Zona IT, mă veți găsi (dez)asamblând PC-uri, completându-mi colecția de aeromodele sau jucând jocuri de calculator de care n-a auzit nimeni. Sunt de profesie inginer, am o carte publicată și multă răbdare în a explica pe înțelesul oricui cum să folosească tehnologia. Primul meu PC a fost un HC - da, sunt ATÂT de bătrân. La Zona scriu în special articole de opinie și analiză, recenzii, dar și știri care îmi captează atenția.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button