GamingPC&Consoles

Steam Deck a ajuns la numărul de 5000 de jocuri compatibile în mod oficial

Acum două săptămâni, consola Steam Deck a ajuns la numărul de cinci mii de jocuri compatibile. Ce înseamnă mai exact această compatibilitate? Ei bine, cei de la Valve au un program de verificare prin care testează jocurile astfel încât utilizatorii să aibă garanția că jocurile respective merg așa cum trebuie. Consola poate să ruleze teoretic aproape orice joc de pe Steam, dar asta nu înseamnă că toate vor merge sau că vor rula cum trebuie. Aici intervine Valve, iar odată ce aceștia spun că un joc este compatibil, acest lucru garantează că Steam Deck-ul îl va rula minim decent.

Conform site-ului SteamDB, cei de la Valve au declarat două mii de titluri ca nefiind compatibile, ceea ce înseamnă că aceste jocuri nu vor merge pe Steam Deck, cel puțin deocamdată. Aceste numere arată faptul că Valve au testat minim șapte mii de jocuri pe consola portabilă a acestora.

Pentru a vedea dacă anumite jocuri sunt compatibile pentru Steam Deck, cei de la Valve se folosesc de mai multe criterii. De exemplu, jocurile trebuie să aibă suport pentru controller, dar și pentru tastatura on-screen atunci când este nevoie. De asemenea, titlurile respective trebuie să aibă suport pentru rezoluția consolei de 1280×800.

Nu știm dacă cei de la Valve vor reuși să verifice fiecare joc de pe Steam, deoarece platforma găzduiește în momentul de față zeci de mii de jocuri, unde mai adaugi faptul că apar titluri noi în mod constant. Totuși, având în vedere că Valve a reușit să verifice până acum aproape zece mii de jocuri, verificarea tuturor nu pare un lucru imposibil.

Dacă tot vorbim de Steam Deck, puteți să aruncați un ochi pe review-ul nostru de pe canalul de YouTube al Zonei, la care vă invit să vă abonați dacă nu ați făcut-o deja.

Matei Pană

Mereu am fost o persoană creativă, iar odată aterizat la Zona m-am trezit într-un mediu foarte prietenos în care mă pot defășura liber. Fie că vorbim despre redactat de știri și recenzii, ori editare video, filmat sau diverse treburi mici de prin birou, sunt mereu dispus să mă implic și să învăț lucruri noi. Iar când nu fac asta, fie sunt cu chitara în brațe repetând, fie mă delectez cu vreun joc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button