Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Piața de criptomonede se prăbușește, iar minerii chinezi își vând plăcile video la prețuri neașteptat de mici

La momentul actual, subiectul criptomonedelor este unul destul de delicat. După ce am mai discutat pe aici despre cum piața crypto este în cădere liberă, despre cum NVIDIA și AMD ar putea avea probleme în acest sens și toate cele. De data aceasta, se pare că vom fi martori la începutul sfârșitului, cel puțin în Asia.

Pe măsură ce căderea nu pare a fi atentuată iar NVIDIA începe să implementeze soluții care să limiteze capacitatea de minare a criptomonedelor de pe plăcile sale, se observă tot mai multe anunțuri de vânzare de plăci video în China. Cumpătărorii au observat pe PTT, o platformă populară din Taiwan, mai multe anunțuri de acest fel. Minerii chinezi încep să-și vândă plăcile video la prețuri impresionant de scăzute.

Printre acestea se numără chiar și noile serii RTX 3000 de la NVIDIA și RX 6000 de la AMD, care sunt vândute în număr mare la prețuri cum ar fi 3,120 HKD (Hong Kong Dollar), adică puțin peste 400 de dolari americani. Pe piața chinezească, lucrurile încep să se îmbunătățească, în condițiile în care criza de semiconductori încă persistă. Autoritățile au luat măsuri pentru a domoli nebunia crypto, iar minerii trebuie să găsească o soluție pentru a-și recupera măcar o parte din investiții.

China nu privește cu ochi buni ideea de criptomonede

China a mai amenințat de câteva ori firmele care susțin minatul de monede virtuale, iar măsurile s-au resimțit pentru perioade scurte, fără să afecteze foarte tare prețurile. De această dată lucrurile stau diferit, întrucât banca centrală din China a chemat companii precum Alipay la discuții. Reprezentanții băncii le-au spus acestora că trebuie să oprească plățile cu monede virtuale. În plus, autoritățile locale au închis activitatea a peste 26 de operațiuni de minat din Sichuan.

Prețurile plăcilor video încep să scadă și în alte regiuni, însă mai este destul de așteptat până când vom vedea pe rafturi modele la prețuri rezonabile, dacă nu la preț de producător.

Dar parcă tot mai bine ar fi să așteptăm cuminți să se liniștească apele, în loc să ne agităm pentru plăci video folosite cel mai probabil 24/7 la minat.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button