Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Piața de monede virtuale este în cădere liberă

Săptămâna aceasta a început prost pentru cei care investesc în Bitcoin, Ethereum și Dogecoin, întrucât toate cele trei monede virtuale au înregistrat pierderi imense. Dogecoin a înregistrat cea mai mare scădere, de mai bine de 30 de procente, iar acum valorează 0.76 RON. În același timp, Bitcoin a scăzut cu 10% iar acum valorează undeva în jurul valorii de 130.300 RON (31.500$), iar Ethereum a ajuns la o valoare de 7.725 RON după ce a pierdut peste 15 procente.

Ethereum are însă cel mai mare impact asupra pieței, deoarece multe alte monede sunt construite pe baza aceluiași blockchain și sunt afectate direct de fluctuațiile monedei principale. În acest fel, piața per total a pierdut 12 procente din valoare comparativ cu săptămâna trecută.

Motivul pentru căderea monedelor virtuale îl găsim în China

China a mai amenințat de câteva ori firmele care susțin minatul de monede virtuale, iar măsurile s-au resimțit pentru perioade scurte, fără să afecteze foarte tare prețurile. De această dată lucrurile stau diferit, întrucât banca centrală din China a chemat companii precum Alipay la discuții. Reprezentanții băncii le-au spus acestora că trebuie să oprească plățile cu monede virtuale. În plus, autoritățile locale au închis activitatea a peste 26 de operațiuni de minat din Sichuan.

Tranzacțiile cu monede virtuale și activitatea de speculă au deranjat mersul normal al economiei și al sistemului financiar. Utilizarea acestora crește riscul de transferuri ilegale peste hotare și încurajează activități precum spălarea de bani.

RTX 3000 Mobile Laptop Mining Farm China

Această măsură nu este însă gândită neapărat în scopuri altruieste, întrucât aceste monede nu sunt tocmai ușor de controlat de stat și automat, reprezintă un risc pentru regimul comunist din China. Prin eliminarea acestor monede de pe teritoriul țării, chinezii pot face trecerea la propria monedă virtuală care se va numi e-yuan.

Impactul la scară globală nu va fi însă atât de mare. Am văzut asta și în 2010 când China a interzis Google pe teritoriul țării, însă acțiunile gigantului tech nu au fost prea afectate, ca mai apoi să crească destul de puternic în anii ce-au urmat. Desigur, există diferențe mari între Google și Bitcoin spre exemplu, dar ceea ce vreau să scot în evidență este că impactul deciziilor luate de China nu este atât de mare.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button