Tech&ITPC

Chrome nu va mai primi actualizări pe Windows 7 și 8.1

Dacă faci parte din tabăra „înainte era mai bine”, și încă folosești pe calculatorul tău de zi cu zi Windows 7, atunci am o veste proastă pentru tine. Google nu va mai actualiza browserul Chrome pe această versiune de Windows, împreună cu 8.1. Cu toate astea, nu dispera! Vei putea să folosești în continuare browserul, doar că acesta nu va mai primi ultimele funcții și patch-uri de securitate disponibile.

Ultima versiune pe care Google a planificat-o pentru sistemele mai vechi de operare este denumită „Chrome 110” și este așteptată pe data de 7 februarie 2023, conform declarației oficiale. De asemenea, cei de la Google recomandă utilizatorilor care vor să se bucure în continuare de ce are mai nou de oferit browserul să facă update la Windows 10 sau Windows 11.

Se pare că încetarea suportului pentru versiunile mai vechi de Windows a celor de la Google corespunde cu planul Microsoft de a opri orice formă de suport și actualizări pentru 7 și 8.1 pe data de 10 ianuarie 2023. Așa cum am zis, browserul rămâne funcțional și vei putea în continuare să urmărești canalul tău preferat de YouTube sau pagina ta preferată de Facebook de pe el.

Cu toate că suportul extins deja se va încheia curând, mulți oameni încă folosesc versiuni mai vechi de Windows, fie din motive de stabilitate, fie că au un calculator atât de vechi încât și-ar da ultimul duh în timp ce instalează Windows 10. Pentru cei care se găsesc în situația asta și vor, totuși, un browser în care să fie rezolvate constant probleme de securitate și la care să se mai adauge și funcții noi, atunci o variantă bună ar fi Mozilla Firefox. Am dat peste un thread de pe forumul oficial, iar din ce am citit, se pare că oamenii din spatele vulpii de foc nu vor să se spele pe mâini de versiunile mai vechi ale celui mai popular sistem de operare din lume.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button