PCRSS PaginaDeMediaTECH

Ce tehnologii folosesc cazinourile online în materie de securitate

Piață globală a jocurilor de noroc se află în continuă expansiune, urmând să depășească 460 de miliarde de dolari în 2023, conform celor mai recente estimări relevate în raportul ,,Gambling Market-Global Outlook and Forecast 2018-2023’’. Tot în cadrul acestui raport, finalizat în luna septembrie a anului trecut, se mai arată că operatorii de cazino online câștiga ușor ușor teren în fața celor offline, din mai multe motive.

Acest lucru nu ar fi posibil, dacă cea mai mare parte din numeroasele cazinouri online nu ar face toate eforturile pentru că siguranța tranzacțiilor și a datelor personale să fie la cel mai înalt nivel. Nu știm în ce măsură situația este similară la toate cazinourile online existente la ora actuală, însă cu siguranță operatorii de gambling de top licențiați de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc din România fac toate eforturile necesare în privința securității și corectitudinii jocurilor oferite. Licența de operare, acordată în cazul României de către ONJN, este primul semn că avem de-a face cu un operator de încredere. În plus, la anumite intervale de timp, pe toată durata licenței definitive obținute (în țara noastră se acordă pe 10 ani), jocurile și sistemele de operare sunt trimise la o comisie de audit independentă pentru a fi verificate.

Random Number Generators

Deși cazinourile online live sunt din ce în ce mai populare în zilele noastre, jocurile de noroc electronice clasice blackjack, ruletă, bingo, poker și atât de popularele sloturi rămân in topul preferințelor, astfel că e bine de știut că ele funcționează în baza unui generator de numere aleatorii, numit pe scurt RNG. Acesta este un program de calculator utilizat atât în cazinourile online, cât și în cele offline, al cărui scop este să garanteze corectitudinea oricăruia din jocurile de noroc menționate mai sus. Pentru cei care sunt totuși sceptici, unele din aceste cazinouri oferă bonusuri fără depunere, special pentru a testa fără niciun risc platforma de joc.

Orice cazino online cu pretenții, și aici vorbim despre branduri internaționale de top precum Unibet, 888, Betfair, Sportingbet și altele, afișează pe propriul site informații despre utilizarea RNG, cum ar fi cele legate de companiile ce testează independent și aprobă aceste generatoare de numere aleatorii.

Secure Socket Layer

Majoritatea celor mai populari operatori de gambling, așa cum este Unibet, criptează toate informațiile primite și trimise utilizând tehnologia 128-bit Secure Socket Layer (SSL), al cărei algoritm complex și chei speciale de criptare sunt folosite și în domeniul bancar sau cel militar.

Autentificare în doi pași

Betfair, unul din cele mai cunoscute nume din domeniul gamblingului internațional, oferă clienților săi posibilitatea de a se autentifica în cont folosind numele de utilizator și parolă (așa cum se întâmplă la orice alt cazino online) dar și un cod de unică folosință (se schimbă la fiecare 30 de secunde), primit prin SMS pe telefon sau afișat în aplicații speciale (Google Authenticator pentru iPhone, Android, Blackberry și telefoanele Windows). În acest caz, chiar dacă cineva ar pune mâna pe datele de conectare ale unui utilizator ce a optat pentru autentificare în doi pași, nu ar avea cum să intre în cont, evident neavând acces la codul unic trimis pe telefon.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button