TECH

Twitter permite folosirea aplicațiilor terțe pentru autentificarea în doi pași

Twitter a anunțat o schimbare importantă a modului în care gestionează autentificarea în doi pași pentru conectările noi la serviciul său. Twitter vă permite acum să utilizați aplicații terțe pentru această modalitate de logare ca alternativă la SMS.

SMS-urile sau codurile bazate pe mesaje text sunt, în general, considerate inferioare în ceea ce privește securitatea, în comparație cu aplicațiile terțe parte care permit autentificarea în doi pași. SMS-ul fiind un serviciu specific operatorului de telefonie mobilă poate afecta utilizatorii care călătoresc peste hotare atunci când folosesc această metodă de securizare a contului.

Aplicații terțe, cum ar fi Authy, Google Authenticator și 1Password, funcționează independent de operatorul de telefonie mobilă și de locație și generează în schimb coduri offline, care vă permit să utilizați autentificarea în doi pași.

Twitter afirmă că va continua să se bazeze pe SMS-uri pentru conectarea la modul implicit, dar oferă instrucțiunile de mai jos pentru a utiliza aplicațiile terțe ca alternativă:

În meniul de sus, atingeți pictograma de profil, apoi atingeți Settings and privacy.
Apăsați Account, apoi apăsați pe Security.
Bifați glisorul de lângă Security app pentru a primi un cod printr-o aplicație separată.
Citiți instrucțiunile și apăsați Start.
Introduceți parola și atingeți Verify.
Începeți procesul de configurare atingând Set up now.
Urmați instrucțiunile următoare. Notă: dacă aveți deja instalată o aplicație de autentificare, veți vedea un mesaj pentru a confirma permiterea adăugării lui Twitter în listă.
Veți vedea un mesaj Try it now. Creați un cod prin intermediul aplicației terțe, introduceți-l și atingeți Verify.
Acum, prin intermediul aplicației terțe, puteți să vedeți și să utilizați coduri pentru verificarea autentificării.

Pentru mai multe detalii despre această schimbare, vizitați link-ul de mai jos.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button