Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Apple pune la dispozitia utilizatorilor din SUA un portal privind securitatea datelor

/
/
/

Apple a introdus un nou portal în care clienții săi pot vedea informațiile pe care compania le are despre ei, pot învața despre caracteristicile de confidențialitate, pot să gestioneze setările de confidențialitate și să obțină o imagine de ansamblu, la nivel înalt, a modului în care Apple răspunde solicitărilor guvernamentale de informatii. Acest portal a fost disponibil pentru consumatorii europeni în mai (chiar înainte de intrarea în vigoare a Regulamentului UE privind GDPR) și este acum disponibil și pentru cei din Statele Unite carora le pasa de modul în care le sunt gestionate datele personale.

Compania oferă deja o surprinzătoare cantitate de informații despre modul în care gestionează confidențialitatea utilizatorilor. Pagina „Our approach to privacy” prezinta detaliat aproape totul, de la caracteristicile de securitate pe dispozitive și garanțiile iCloud, la instrumentele de dezvoltare si pana la ghidul App Store. De asemenea, oferă acces ușor la alte două pagini, una despre securitatea iOS actualizată în septembrie 2018 și una despre Face ID actualizată în noiembrie 2017.

Dar aceste pagini, împreună cu cele referitoare la gestionarea informațiilor personale și cererile de date guvernamentale, au fost disponibile doar pentru o vreme. Esentiala aici este o caracteristică nouă, disponibilă odată ce vă conectați cu ID-ul vostru Apple la această pagină web. De aici puteți descărca toate informațiile pe care Apple le are despre voi, puteti corecta informațiile eronate, sa dezactivați sau sa ștergeți contul (primul este temporar, acesta din urmă permanent).

Apple a declarat că instrumentul său de descărcare include „istoricul cumpărării sau al utilizării aplicațiilor și datele pe care le stocați împreună cu Apple, cum ar fi calendarele, fotografiile sau documentele„. Dezactivarea contului se spune că restricționează accesul la datele personale și, firește, vă împiedică să utilizați serviciile Apple – până când acesta este reactivat. În acelasi sens, ștergerea definitivă a contului va „șterge definitiv contul și datele asociate din toate serviciile Apple„.

Nu există nicio garanție că acestea sunt toate informațiile pe care Apple le are despre utilizatorii săi, și nici nu există un mod sigur pentru ca cineva din afara companiei să verifice daca informațiile sale au dispărut cu adevărat de pe serverele companiei, dar cel puțin aceste opțiuni sunt disponibile. Alte companii fac dificilă sau aproape imposibilă estimarea cantității de informații pe care le colectează, să nu mai vorbim de modul în care aceste date vor fi gestionate in momentul in care va stergeti contul.

Apple a introdus acest nou portal ca răspuns la directiva GDPR a Uniunii Europene care a intrat în vigoare în luna mai. Aducerea portalului în Statele Unite pare a fi o încercare a companiei de a-si asigura clienții ca sunt tratați în mod similar, dacă nu chiar identic, peste tot in lume. Este, de asemenea, un bun instrument de marketing și se potrivește cu angajamentul celor de la Apple de a-și consolida securitatea datelor și confidențialitatea utilizatorilor, în ciuda eforturilor repetate ale diferitelor guverne de a le slăbi.

Sursa

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar