GamingRSS PaginaDeMedia

Ce jocuri am putea vedea în cadrul EA Play Live 2021?

E3 fuse și se duse, lăsând în urmă anunțuri oarecum seci, excepție făcând mai degrabă Xbox și Bethesda, cu a lor prezentare comună. Dar nu este panică, pentru că vom avea în curând parte de încă un eveniment care să ne capteze atenția. Este vorba despre EA Play Live, o conferință care va avea loc pe 22 iulie, alături de Xavier Woods (WWE)  în calitate de gazdă.

Ce jocuri ar putea fi prezentate la EA Play Live?

În vreme ce compania nu a ținut să ofere mai multe detalii despre ceea ce ar urma să fie prezentat în cadrul livestream-ului, comunitatea are motive să aștepte cu nerăbdare anunțurile. Fanii se așteaptă să primească vești despre francize importante publicate de către EA, printre care și o serie foarte apreciată, pe care cu toții o vrem întoarsă din morți.

Battlefield 2042 demonstrează gloria Frostbite Engine

Odată cu anunțul EA pentru Battlefield 2042 la E3 au sosit și două trailere, așa că este aproape garantat să putem arunca o privire amănunțită asupra jocului. Rezultatul este un amestec haotic de futurim și pac-pac specific francizei. Până la urmă, în ce alte jocuri mai poți să conduci un ATV de pe acoperișul unui bloc tocmai într-un elicopter?

Noua iterație de Frostbite oferă niște rezultate absolut încântătoare, și mă rog la toți zeii să revină moda acelui destructible environment. Pe partea de multiplayer, pe câmpul de luptă se vor alerga nu mai puțin de 128 de jucători. Battlefield 2042 va include mai multe opțiuni pentru modurile Conquest și Breakthrough, printre care și posibilitatea de a fi acompaniat de boți, aceștia fiind folosiți inclusiv pentru ocuparea serverelor în cazul în care nu există jucători suficienți.

Pentru că BF 2042 va include hărți mult mai mari față de jocurile precedente, Conquest va fi împărțit pe mai multe zone, denumite Sectors, fiecare dintre acestea având mai multe puncte ce trebuie controlate. Modul Breakthrough se va concentra în schimb pe lupta dintre două echipe, unde atacatorii trebuie să captureze teritoriile deținute de oponenți.

Battlefield 2042

Jocul le va oferi fanilor posiblități extinse de deplasare cu vehicule, La asta se adaugă systemul de call-in, prin intermediul căruia jucătorii își vor putea chema la destinație vehiculele dorite, acestea fiind livrate aerian în orice parte a hărții. Totodată, 2042 păstrează rețeta titlurilor anterioare, lăsând liber jucătorilor de a traversa și explora câmpul de luptă pentru descoperirea tradițională a vehiculelor.

DICE va mai adăuga încă trei opțiuni suplimentare pentru aceste moduri de joc. Teoretic, Battlefield 2042 este un joc exclusiv multiplayer, dar te vei putea aventura și solo, chiar dacă nu vorbim despre existența unei campanii propriu-zise:

  • Multiplayer, cu adiția boților pentru umplerea serverelor;
  • Co-op pentru lupta contra inamicilor AI;
  • Solo, pentru lupta împotriva inamicilor AI;

EA și DICE au mai confirmat și că BF 2042 nu va include un mod battle-royale, și că Breakthrough și Conquest vor fi detaliate în curând, ceea ce duce la creșterea șanselor de a afla mai multe la EA Play Live. Pe lângă asta, a fost explicată și o parte din mecanici, precum schimbarea echipamentului, clasele, dispozitivele și hărțile.

Battlefield 2042

Dragon Age 4 și tradiția BioWare

După ce am avut ocazia să urmărim un trailer la Game Awards 2020, Dragon Age 4 pare să se bucure de ideea aceasta de a se lăsa așteptat. Am mai avut între timp parte de câteva schimbări pe la BioWare: Mark Darrah, producătorul executiv Dragon Age, a decis să părăsească familia BioWare, fiind înlocuit de Christian Dailey.

Există voci care își exprimă îngrijorarea cu privire la această schimbare, cum că ar afecta destul de serios calitatea storytelling-ului, imiplicit a jocului. Am putea spune că BioWare trece prin niște vremuri cam neplăcute, care ar putea (sau nu) să își pună amprenta asupra noilor titluri Dragon Age și Mass Effect. Din păcate, doar timpul va putea spune dacă BioWare va reuși să recupereze teren și să continuie tradiția RPG-urilor de calitate, începută cu bunul și bătrânul Baldur’s Gate.

Proiecte noi din partea Codemasters?

Codemasters se reorientează, lăsând în urmă oferta destul de sărăcăcioasă propusă de Take-Two, și își îndreaptă atenția către beneficiile pe care le poate oferi EA, alături de un câștig de 1.2 miliarde de dolari. Cu ajutorul acestei afaceri, EA deține încă o serie importantă de jocuri video, pe lângă francizele Need for Speed și Burnout.

Studioul britanic este recunoscut pentru seriile DiRT, F1, Project Cars și GRID, astfel are deja un pedigree foarte impresionant. Fiind sub umbrela EA înseamnă și că bugetele vor crește, iar dacă nu vor apărea interferențe din partea companiei mamă în timpul dezvoltării, sunt sigur că vom primi jocuri din ce în ce mai bune.

În spațiu nu te aude nimeni când țipi

Umblă vorba că franciza Dead Space ar putea învia din morți, veste pe care am anunțat-o și noi cu un dram de speranță în inimă. Dead Space este una dintre victimele celor de la EA care au desființat Visceral Games în 2017. Dar umblă vorba prin târg că am putea fi martori la revenirea francizei în cadrul următorului eveniment EA Play Live care va avea loc pe data de 22 iulie 2021. Vestea vine de la Jeff Grubb care a vorbit despre acest subiect în cel mai recent podcast GamesBeat Decides.

Reînvierea francizei ar urma să fie condusă de Motive Studio, adică oamenii din spatele lui Star Wars: Squadrons lansat în Octombrie 2020. Alte surse spun că noul joc nu va duce povestea din Dead Space 3 mai departe, în schimb fiind o reimaginare a seriei.

Oricare ar fi abordarea, Dead Space a rămas în inimile noastre ca o trilogie importantă și un nume de referință în lumea PC-urilor și a consolelor. Din 2008 și până în 2013, atunci când Dead Space 3 încheia epopeea lui Isaac Clarke.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button