MORE

Broadcom își supralicitează oferta pentru Qualcomm

În luna noiembrie a anului trecut, Qualcomm a primit o ofertă de preluare nesolicitată de la Broadcom. Aceasta din urmă a venit cu o ofertă de 70 de dolari pentru fiecare acțiune Qualcomm, la acea dată o primă de 33% față de valoarea de piață. Câteva zile mai târziu, consiliul Qualcomm a respins prompt achiziția, pe motiv că oferta Broadcom „subevaluează dramatic” compania.

Broadcom nu a renunțat însă la perspectiva de a deține Qualcomm, iar de curând și-a ridicat oferta de preluare ostilă la 82 de dolari pe acțiune, ajungând la un total de 121 miliarde de dolari (inițial 105 miliarde de dolari). Broadcom spune că această ofertă este „cea mai bună și finală„.

Tranzacția ar implica 60 de dolari în numerar pentru fiecare acțiune Qualcomm, iar diferența în acțiuni Broadcom. Aceasta ar reprezenta o primă de 50% față de prețul pe care Qualcomm l-a tranzacționat la 2 noiembrie, înainte ca vestea primei abordări să se fi răspândit. Venind cu o ofertă mai bună, directorul general Broadcom, Hock Tan, exercită presiuni suplimentare asupra directorului general Qualcomm, Steve Mollenkopf, și a consiliului companiei, care până acum a refuzat să negocieze.

Qualcomm a confirmat deja primirea noii propuneri și a declarat că o va revizui atent înainte de a da un răspuns. Oferta Broadcom include o plată către Qualcomm în cazul în care tranzacția nu va fi aprobată de autoritățile de reglementare și, de asemenea, o dispoziție în baza căreia va plăti mai mult dacă procesul va depăși termenul de un an. Acest lucru a fost adăugat pentru a desființa una dintre obiecțiile principale ale companiei Qualcomm, și anume că este puțin probabil ca o astfel de afacere să fie aprobată vreodată de autoritățile de reglementare.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button