MORE

Qualcomm respinge oferta făcută de Broadcom

Qualcomm a anunțat recent că Consiliul de Administrație a respins propunerea Broadcom de a achiziționa compania pentru aproximativ 105 miliarde de dolari. Consiliul consideră că oferta Broadcom subevaluează Qualcomm și perspectivele sale de creștere în următoarea eră 5G.

Săptămâna trecută, Broadcom s-a oferit să cumpere majoritatea acțiunilor Qualcomm pentru 105 miliarde de dolari. În condițiile acordului, acționarii Qualcomm vor primi 60 de dolari în numerar și 10 dolari în acțiunile Broadcom pentru fiecare acțiune, ceea ce ar reprezenta o primă de 28% față de prețul unei acțiuni Qualcomm la data de 2 noiembrie 2017.

Broadcom a dorit să achiziționeze Qualcomm în primul rând datorită tehnologiilor sale LTE și 5G pentru a-și completa alte active de telecomunicații. Qualcomm în sine este în curs de preluare a NXP Semiconductor. Acesta din urmă este un furnizor de frunte al produselor electronice pentru automobile și când Qualcomm va obține NXP, acesta va fi deosebit de bine poziționat pentru a deveni un producător de frunte de cipuri pentru autovehicule și vehicule electrice.

Steve Mollenkopf, director general al Qualcomm, a declarat:

Nicio companie nu este mai bine poziționată în domeniul mobilelor, IoT, automotive, tehnică de calcul de vârf și rețelistică din industria semiconductorilor. Suntem încrezători în capacitatea noastră de a crea o valoare adăugată semnificativă pentru acționarii noștri, deoarece vom continua creșterea noastră în aceste segmente atractive și vom conduce tranziția către 5G.

Acțiunile Qualcomm au scăzut în valoare în trimestrele recente, motiv pentru care Broadcom a și făcut propunerea de săptămâna trecută. Între timp, Qualcomm este o companie mai mare decât Broadcom – câștigă 23 miliarde de dolari pe an fiscal (față de 16,93 miliarde dolari câștigați de Broadcom) și are 33.800 de angajați (față de 15.700 angajați Broadcom).

Consiliul de Administrație al Qualcomm consideră că propunerea Broadcom nu numai că subestimează compania, ci și că „are o incertitudine semnificativă în ceea ce privește reglementările”. Această afirmație poate indica faptul că Consiliul de Administrație al Qualcomm nu este interesat de tranzacție, chiar dacă Broadcom și-ar mări oferta.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button