RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Boston Dynamics a făcut un robot capabil de parkour

Chiar dacă nu se mai află în proprietatea Google, Boston Dynamics continuă să creeze tot felul de roboți care te fac să te gândești că poate n-ar fi o idee rea să începi să venerezi un aspirator Roomba.

Cea mai recentă inovație a companiei este îmbunătățirea robotului Atlas pentru a-l face ceva mai sprinten. Același robot Atlas care tot era agresat acum doi ani când încerca să ridice niște cutii, și care anul trecut învăța să sară.

Acum Atlas a trecut deja la parkour, fiind capabil să sară peste obstacole precum un buștean, și să escaladeze rapid teren care ar reprezenta o problemă și pentru unii oameni mai stângaci.

Progresul pe care îl face Boston Dynamics cu roboții săi este impresionant, considerând cât de lent și imprecis se putea mișca un robot biped acum câțiva ani. Cine știe ce am putea vedea anul viitor, poate un Atlas escaladând un munte, sau măcar fugărindu-l cu un băț pe individul care îi tot punea piedică în urmă cu doi ani.

O aplicație în lumea reală pentru un astfel de robot cu siguranță se va găsi de îndată ce devine capabil să care echipament în timp ce țopăie de colo colo. Nu mă refer la aplicații militare, ci la înlocuirea muncitorilor din fabrici sau a celor din depozitele Amazon, din moment ce tot li s-a mărit recent salariul minim.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button