MORE

Boston Dynamics a făcut un robot acrobatic

Mai țineți minte vremea când Boston Dynamics ne prezenta roboți care abia puteau să stea în picioare, sau a căror cea mai mare reușită era să se ridice după ce erau împinși de oameni care vor fi primii pe listă atunci când apare Skynet?

Următoarea generație este ceva mai avansată, noul model de robot Atlas al companiei fiind capabil nu doar să meargă pe cont propriu folosind doar două picioare, dar este atât de mobil încât poate să facă salturi și manevre acrobatice. Reușita tehnologică este impresionantă și oarecum înfiorătoare pentru cei care sperau să scape de Skynet urcând pe scări.

Desigur, robotul încă nu are o rată de succes de 100% în ceea ce privește acrobațiile, după cum demonstrează și clipul de mai sus la final. Dar partea importantă este că am ajuns acum la nivelul la care un robot biped poate să facă lucruri de care nu orice om este capabil.

Boston Dynamics nu mai face parte din marea familie Google, fiind acum o proprietate a SoftBank, așa că nu trebuie să vă temeți că Google va trimite vreunul după voi prea curând. Cel puțin deocamdată. Probabil vom ajunge la acel punct cândva.

[Tech Crunch]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button