MORE

Boston Dynamics a facut un nou robot

Mai tineti minte Big Dog? Acel caine robotic facut de Boston Dynamics in care tot dadeau cu piciorul pentru a vedea daca se rastorna. Eh, are un succesor, unul biped, care din pacate nu scapa nici el de abuz.

Acest robot se numeste Atlas si are cateva mici asemanari cu cel din Portal 2, cum ar fi culoarea si o oarecare dragalasenie.

Atlas poate sa mearga, fara cabluri atasate, pe teren accindentat, poate sa ridice greutati si sa le amplaseze pe rafturi, poate sa isi mentina echilibrul atunci cand se impiedica, iar in cazul in care o persoana foarte rea il darama la pamant, este capabil sa se ridice cu propria forta. Apoi, poate deschide o usa si pleca, departe de oamenii care in mod repetat isi bat joc de el.

Ce vreau sa spun este ca atunci cand Skynet vede clipul de mai sus, omenirea va avea mult de suferit.

Reusita celor de la Boston Dynamics chiar este impresionanta si reprezinta un pas important catre dezvoltarea unor roboti bipezi capabili sa indeplineasca tot soiul de sarcini care acum sunt rezervate oamenilor, cum ar fi caratul de lucruri grele sau construirea de piramide in numele noului zeu imparat al planetei.

[Tech Crunch]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button