Apple nu pregătește doar un iPhone Slim, ci și o serie Apple Watch revigorată, noile modele Series 10 venind cu ecrane mai mari, dar acomodate în carcase mai subțiri și probabil mai ușoare.
Oricât de bine finisat este, un Apple Watch cu ecran și mai mare tot va arăta ciudat la mâna unei domnișoare. Dar dacă funcționalitatea câștigată este mult îmbunătățită, ar putea să merite.
Potrivit celebrului analist Bloomberg, Mark Gurman, Apple este pe cale să facă ceea ce am văzut cu ani în urmă la dispozitivele smartphone, forțând trecerea la ecrane mai mari, de dragul funcționalității. Așa se face că ambele modele Apple Watch Series 10, cu nume de cod N217 și N218, vor avea ecrane mai mari în acest an. De fapt, Gurman spune că cel mai mare dintre cele două modele va avea un ecran ”aproximativ la fel de mare ca la Apple Watch Ultra”.
Cum ar fi, dacă Apple Watch Ultra s-a vândut peste așteptări, atunci să facem unul mai ieftin care să vândă și mai bine.
Drept consecință, versiunea mai mare a Apple Watch Series 10 va avea un afișaj de 2”, puțin mai mare decât ecranul de 1,93 inchi al lui Apple Watch Ultra. Iar Apple va compensa dimensiunile aproape exagerate cu o construcție mai subțire, care însă va păstra limbajul de design folosit anterior.
Sub capotă, Apple Watch Series 10 și Apple Watch Ultra 3 vor primi chipseturi mai puternice și mai eficiente, de unde și inevitabila stagnare/diminuare a capacității bateriei. Iar hardware-ul mai puternic probabil că va deschide calea pentru anumite inovații bazate pe AI, deși, probabil că la acest capitol Apple nu va avea mare lucru de anunțat în ziua lansării.
Compania ar putea miza în schimb pe noi funcții pentru monitorizarea stării de sănătate, incluzând monitorizarea tensiunii arteriale și identificarea simptomelor de apnee în somn. Prima ar putea lua forma unui set de date statistice, arătând evoluția tensiunii arteriale în timp. Cât despre apnee în somn, pentru această condiție medicală ar putea fi folosiți atât senzorii de monitorizare a concentrației de oxigen în sânge SPO², cât și microfoanele încorporate pentru identificarea pauzelor în respirație.