ȘtiriTech&IT

Următoarea generație Apple Watch ar putea fi gadgetul ideal pentru pensionari fără probleme de buget

Mai mult decât orice alt jucător din industrie, Apple a recunoscut importanța gadgeturilor moderne în rolul de accesorii pentru monitorizarea stării de sănătate și, la nevoie, pentru a cere ajutor în situații limită. Iar Apple Watch chiar are un parcurs foarte bun, fiind creditat drept ajutor esențial în multe situații limită, prezentate pe larg în presa internațională.

Continuând pe aceeași direcție, Apple vrea să adauge viitoarei generații Apple Watch și mai multe funcții pentru monitorizarea stării de sănătate. Potrivit celebrilor analiști Mark Gurman și Drake Bennett, Apple are o „foaie de parcurs atrăgătoare pentru 2024, adițiile pregătite vizând inclusiv detectarea hipertensiunii arteriale și a apneei în somn”. Bonus, căștile AirPods vor putea funcționa ca ”veritabile aparate auditive”.

Pentru detectarea apneei în somn, Apple Watch va urmări tiparele de somn și de respirație, estimând cu acuratețe rezonabilă dacă cineva are această afecțiune. Odată „diagnosticați” pentru apnee în somn, utilizatorii vor fi încurajați să solicite investigații medicale de specialitate.

Cât despre noua funcție pentru detectarea hipertensiunii arteriale, abordarea pare că va fi una în etape, posesorii Apple Watch fiind în prima fază doar informații cum că tensiunea arterială este în creștere. Măsurătorile vor apărea într-un jurnal, utilizatorul fiind încurajat să noteze ce activitate desfășura la momentul detectării hipertensiunii arteriale. Spre exemplu, este normal ca tensiunea sangvina să crească în momentele când desfășori activități intensive, ridicând greutăți la sala de forță. Dar nu și în momentele când ești în repaus, privind la televizor fără să faci nimic altceva.

O interpretare viitoare a acestei funcții va avea și capacitatea de a furniza măsurători exacte, chiar și de a diagnostica condiții medicale asociate. Dar în primă etapă indicațiile Apple Watch se vor rezuma la recomandări din categoria „bine de știut”, fără valoare medicală.

Între timp, Apple ar putea extinde folosirea senzorilor de oxigen și temperatură pentru a oferi și alte indicii decât indicii despre „zilele fertile” ale lunii, cum ar fi, emiterea de alerte la detectarea stărilor febrile.

O altă noutate ar putea fi funcția de glucometru, obținută adaptând senzorul de puls pentru rolul spectroscopie de absorbție în infraroșu. Potrivit publicației Bloomberg  „această tehnică implică strălucirea laserelor prin piele, măsurând lichidul interstițial dintre vasele de sânge și celulele pe care le servesc. Lumina reflectată înapoi poate fi folosită pentru a calcula concentrația de glucoză în lichidul interstițial și, prin extensie, în fluxul sanguin”. Totul, fără înțepături sau disconfort.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button