Telefoane

Apple va da șansa de a dezactiva funcția de încetinire a telefoanelor

Apple a avut parte anul trecut de ceva publicitate negativă, atunci când a fost dezvăluit că firma sugrumă performanța modelelor mai vechi de iPhone ca să compenseze pentru degradarea bateriei. Deși are un motiv întemeiat pentru această metodă, tăinuirea acestui lucru – care a devenit public doar după un raport al unui grup terț – a cauzat în mod evident o mare consternare în rândul consumatorilor. În curând, totuși, așa-numita caracteristică va deveni o opțiune pe care o veți puteți dezactiva.

Funcția în cauză a fost introdusă odată cu iOS 10.2.1 în 2016 și afectează modelele iPhone 6, iPhone 6s, iPhone SE și, mai recent, iPhone 7. În esență, încetinește viteza modelelor mai vechi de iPhone pe măsură ce bateriile lor îmbătrânesc. Acest lucru se datorează faptului că vârfurile de performanță maximă pot necesita mai multă putere decât poate furniza o baterie veche, ceea ce poate duce la oprirea completă a unui telefon. Soluția celor de la Apple pentru a evita această problemă a fost de a reduce performanțele telefonului.

Apple a recunoscut raportul inițial de reducere a performanțelor și și-a cerut scuze. Directorul general Tim Cook a abordat acum acest subiect într-un interviu acordat celor de la ABC News, negând faptul că această caracteristică a fost complet ascunsă, dar recunoscând că ar fi putut face mai mult pentru a informa utilizatorii despre ceea ce se întâmpla.

Când am introdus această funcție [în actualizarea sistemului de operare], am spus despre ce este vorba, dar nu cred că foarte multă lume a acordat atenție. […] Poate că și noi ar fi trebuit să fim mai expliciți.

Ce este acum și mai important, Cook a dezvăluit că, în urma unei viitoare actualizări, caracteristica va putea fi dezactivată. Deși el nu ar sugera utilizatorilor să facă acest lucru, el a declarat: „Dacă nu vă place, puteți să o dezactivați.

Momentan nu există niciun indiciu despre momentul când această opțiune va fi adăugată. Între timp, utilizatorii pot beneficia de o înlocuire a bateriei la preț redus, ceea ce va ajuta la evitarea reducerii de performanță. Pe tot parcursul lui 2018, Apple a scăzut prețul de înlocuire a bateriei de la 79 dolari la doar 29 dolari.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button