Telefoane

Bateria unui iPhone 6 sau a unui model mai nou poate fi acum înlocuită foarte ieftin

Săptămâna trecută, Apple și-a cerut scuze pentru „neînțelegerea” legată de încetinirea performanței modelelor mai vechi de iPhone, și le-a oferit anumitor utilizatori de iPhone un preț redus pentru înlocuirea bateriei. Cu toate acestea, nu a fost clar dacă trecerea unui test de diagnostic Genius Bar ar descalifica un dispozitiv de la obținerea unei baterii la prețul promoțional. Potrivit unei știri de pe MacRumors, compania va înlocui toate bateriile modelelor de iPhone 6 și ale celor lansate ulterior, chiar dacă vor trece propriul test de diagnosticare.

Vestea a apărut prima oară pe site-ul iGeneration, care a raportat că un ordin intern din cadrul unui Apple Store a precizat să înlocuiască bateriile din aceste modele de iPhone, indiferent dacă testul de diagnosticare al companiei arată că bateria poate păstra mai puțin de 80% din capacitatea inițială sau nu. Acest lucru pare să însemne că, chiar dacă modelul vostru de iPhone 6 (sau altul mai nou) are o baterie pe care testul Apple o poate considera încă bună, puteți obține în continuare o înlocuire a bateriei la un preț redus. Apple a redus costul de înlocuire a bateriei de la 79 dolari până la 29 dolari, chiar și pentru dispozitivele care nu mai sunt în garanție.

Această clarificare binevenită sosește la doar câteva zile după ce Apple a început să ofere înlocuirea bateriilor mai devreme decât era de așteptat. Inițial, compania a declarat că programul se va lansa începând cu sfârșitul lunii ianuarie, dar Apple a început să ofere înlocuiri de baterii la preț redus cu doar câteva zile în urmă. Apple a spus că livrările inițiale pot fi limitate, așa că să nu vă mire dacă va trebui să așteptați până când reprezentanța locală va avea o baterie la schimb pentru modelul vostru de iPhone.

La sfârșitul anului trecut, Apple a recunoscut că încetinește performanța modelelor mai vechi de iPhone pentru a preveni opririle neașteptate și alte probleme care apar cu bateriile care îmbătrânesc în dispozitivele sale. Clienții au bănuit că Apple face ceva pentru a-și încetini telefoanele de mai bine de un an, și au fost în mod evident frustrați atunci când suspiciunile lor au fost confirmate. Pe lângă reducerea costului înlocuirii bateriei la modelele de iPhone 6 și cele ulterioare, Apple a declarat că va veni cu noi caracteristici ale sistemului de operare care oferă utilizatorilor mai multe informații despre starea de sănătate a bateriei telefonului lor. Aceste caracteristici noi sunt programate să ajungă prin intermediul unei actualizări de software cândva la începutul anului 2018.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button