Telefoane

Apple recunoaște că încetinește modelele mai vechi de iPhone

Într-un interviu acordat celor de la TechCrunch, Apple a făcut o declarație oficială privind scăderea performanțelor dispozitivelor iPhone cu baterii mai vechi. În timp ce răspunsul Apple nu oferă prea multe noutăți, arată că firma intenționează să lanseze funcția de stabilizare a bateriilor pentru mai multe modele de iPhone.

La începutul acestei săptămâni, dezvoltatorul Geekbench, John Poole, a făcut publice rezultatele unui test detaliat al modelelor iPhone 6s și iPhone 7, pe măsură ce analizează problemele legate de performanță / vârsta bateriei, care s-au bucurat de un grad sporit de popularitate pe Reddit.

Poole a concluzionat că performanța scăzută a fost o combinație de noi caracteristici introduse în variante mai noi de iOS și vârsta bateriei. El s-a arătat îngrijorat că Apple a creat un al treilea nivel de performanță pentru iPhone fără nicio notificare pentru utilizatori, menționând că această caracteristică a fost aplicată cel mai recent pe iPhone 7 cu iOS 11.2.

Autorul articolului de pe TechCrunch, Matthew Panzarino, oferă un comunicat publicat din partea companiei Apple, dar vine și cu câteva motive întemeiate pentru care Apple nu ar încerca să forțeze clienții să treacă la modele mai noi de iPhone încetinind modelele mai vechi.

Ar fi o mare prostie și dovadă a unei viziuni extrem de înguste din partea Apple să facă acest lucru și, dacă ar fi fost adevărat, probabil ar duce la incursiuni de natură guvernamentală și juridică pe care nicio companie ca Apple nu și le-ar dori vreodată.

În schimb, Apple își concentrează atenția asupra regularizării vârfurilor foarte ridicate și rapide ale consumului de putere care pot cauza probleme cu bateriile mai vechi.

În ceea ce privește declarația Apple, nu există prea multe lucruri noi, dar a confirmat că are planuri de a lansa în viitor aceleași caracteristici de economisire a bateriei / performanță.

Scopul nostru este să oferim cea mai bună experiență clienților, care include performanța generală și prelungirea duratei de viață a dispozitivelor. Bateriile litiu-ion devin mai puțin capabile să furnizeze solicitări de vârf de curent atunci când sunt în condiții de temperatură scăzută, au o încărcare scăzută a acumulatorului sau în timp ce îmbătrânesc în timp, ceea ce poate duce la închiderea neașteptată a dispozitivului pentru a proteja componentele sale electronice.

Anul trecut am lansat o caracteristică pentru iPhone 6, iPhone 6 și iPhone SE pentru a regla vârfurile instantanee numai atunci când este necesar pentru a împiedica închiderea neașteptată a dispozitivului în aceste condiții. Am extins acum această caracteristică la iPhone 7 cu iOS 11.2 și intenționăm să adăugăm suport pentru alte produse în viitor.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button