ȘtiriTech&IT

Apple extinde programul Self Service Repair la 32 de țări europene

Apple și-a extins programul său de reparații acasă, Self Service Repair, în 32 de țări europene, inclusiv Marea Britanie, Franța și Germania. Software-ul, deschis până acum doar tehnicienilor autorizați, permite utilizatorilor obișnuiți să efectueze configurarea sistemului după ce și-au reparat iPhone-ul, PC-ul Mac sau monitorul Studio Display.

Lansat în SUA în urmă cu trei ani,  programul de reparații în regie proprie al Apple oferă acces la componente de schimb, instrumente și manuale originale pentru anumite modele. În noua formulă extinsă sunt acoperite 42 de dispozitive Apple vândute 33 de țări, consolidând promisiunea companiei de a prelungi durata de viață a echipamentelor comercializate.

Posibilitatea de a comanda piese originale, direct de la Apple (ceva ce nu putea fi realizat în trecut decât la un service autorizat), deschide noi opțiuni pentru repararea mai rapidă și eventual mai ieftină a dispozitivelor, fără a aștepta după programul centrelor autorizate de reparații.

Cei care locuiesc în aceste țări (inclusiv România) au la dispoziție piese pentru cele mai comune reparații pentru seriile iPhone SE, iPhone 12 până la iPhone 15, monitoare, PC-uri desktop și laptop-urile Mac echipate cu procesoare Apple Silicon.

Poți cumpăra ecrane, baterii sau alte componente uzual schimbate la service pentru telefoane și cam oricare componentă a unui laptop, de la ecran, la placa de bază.

Însă cu Apple nu poate fi chiar atât de simplu. Orice comandă de piese este acceptată doar după introducerea numărului de serie al dispozitivului pe care vrei să-l repari, Apple asigurând astfel că nu te folosești de serviciul Self Service pentru reparații în scop comercial. De asemenea, după reparație piesa înlocuită trebuie trimisă înapoi la Apple pentru a beneficia de un discount care face reparația să fie mai ieftină decât una la service. Opțional, poți închiria și echipamentul necesar reparațiilor, care altfel este foarte scump.

În funcție de nivelul de pricepere pe care îl ai pentru astfel de intervenții, repararea telefonului iPhone în regie proprie ar putea să fie, sau să nu fie pentru tine, eventuale greșeli neintenționate putând duce costul reparației mult peste tariful perceput la un centru de service autorizat.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button