Știri ITTECHTelefoane

Android va primi suport nativ pentru telefoane flexibile

Acum că Samsung a dezvăluit primul său telefon flexibil, a venit timpul ca Google să clarifice puțin situația referitoare la suportul pe care îl va avea Android pentru acest tip de dispozitive.

Chiar în cadrul evenimentului în care Samsung a prezentat Infinity Flex Display, Google a dezvăluit că Android va căpăta suport nativ pentru telefoane pliabile. Acest suport presupune definitivarea infrastructurii pentru ca atât sistemul de operare, cât și aplicațiile instalate, să fie conștiente de proprietățile ecranului și să se folosească de el ca atare.

Animația de mai sus exemplifică puțin acest concept, fiind vorba de o implementare generică a ideii, care nu se limitează doar la un singur tip de ecran flexibil. Astfel, pot fi servite competent atât telefoane ca cel propus de Samsung, cât și acel FlexPai de zilele trecute.

Funcționalitatea cam este deja prezentă în Android, sub forma componentei de Screen Continuity, sistemul de operare find suficient de flexibil încât să se poată folosi în fel și chip de ecran sau ecrane. Însă cu această ocazie este finisată funcția și se adaugă suport mai bun pentru ghidarea dezvoltatorilor.

Google speră că astfel să evite fragmentarea ecosistemului său. Nu de alta, dar în Europa va fi destul de dornic să nu își fragmenteze ecosistemul, din moment ce producătorii de hardware chiar vor avea de ales în privința cărui sistem de operare să folosească.

[The Verge]

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button