RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

Samsung a prezentat primul telefon pliabil al companiei

Adio zvonuri, la revedere leak-uri, rămas bun speculații. Samsung a prezentat în mod oficial primul concept de telefon pliabil al companiei și anunță că va începe producția de anul viitor.

Tehnologia care stă la baza acestui telefon se numește Infinity Flex Display, și a necesitat găsirea de moduri noi prin care ecranul poate fi creat în mod eficient, în așa fel încât să poată fi îndoit. Astfel, sticla care în mod normal ar acoperi ecranul a fost înlocuită cu un tip de plastic, cu un nou adeziv folosit pentru a ține totul la un loc, permițând îndoirea ansamblului de câteva mii de ori fără degradare. Tehnologia ar permite realizarea și de ecrane care pot fi rulate sau chiar întinse, dar deocamdată probabil nu vom vedea un astfel de telefon, pentru că celelalte componente nu prea sunt atât de flexibile.

Samsung infinity flex display

Telefonul prezentat de Samsung a fost puțin cam sfios, fiind arătat foarte mult în umbră și arătând pe alocuri ca un prototip. Spre deosebire de FlexPai, designul propus de Samsung are un ecran exterior și unul flexibil interior, similar cu acel concept din 2014, pe care îl puteți vedea mai jos.

Deocamdată nu este o implementare chiar atât de elegantă, dar ne apropiem de ea. Ecranul exterior are dimensiunea de 4.58 inch, fiind înconjurat de margini destul de generoase, cu o rezoluție de 1960×840. Ecranul interior este practic o tabletă de 7.3 inch cu rezoluția mai neortodoxă de 2152×1536, având un format de 4.2/3. Ambele ecrane au o densitate de 420 dpi. Nu sunt detalii despre celelalte trăsături de hardware, dar nu sunt tocmai chiar atât de importate.

samsung flexi phone

Trăsătura principală care face forma extinsă a telefonului să fie mai utilă decât cea normală este posibilitatea de a rula până la trei aplicații simultan. Fiecare aplicație va avea dedicat propriul colț din ecran, din moment ce este atât de mult loc la dispoziție. Samsung deja făcuseră mult progres cu aplicații split-screen pe seria Galaxy, iar mărirea numărului de aplicații simultane era următorul pas logic. Asta cu siguranță va face noul telefon foarte util pentru muncă ceva mai serioasă.

Ne mai despart câteva luni până ce ecranul necesar pentru construirea unui astfel de telefon va începe producția în masă, așa că probabil prin primăvară, sau la vară, vom vedea un model comercial al telefonului acesta va sosi pe piață.

[Ars Technica, Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button