TelefoaneRSS PaginaDeMedia

Android 12 va aduce funcții noi pentru mobile gaming

Ne apropiem din ce în ce mai mult de lansarea noii versiuni a celui mai popular sistem de operare. Android 12 va oferi telefoanelor un facelift simpatic în materie de animații și tranziții, alături de alte câteva schimbări de ordin estetic, dar asta nu înseamnă că va neglija și funcții importante, printre care se numără și cele dedicate gaming-ului.

Android 12 devine unealta pentru gaming-ul pe mobil

Jocurile pe mobil sunt un adevărat trend, și nu vorbim despre generalități de tipul Sudoku (obsesiile astea… ) sau șah, ci despre titluri din ce în ce mai avansate și mai complexe (da, precum PUBG și al său campionat mobile). Aceste titluri vin și cu o dimensiune pe măsură, un mic disconfort pe care Android 12 vrea să-l rezolve.

De acum, dacă smartphone-ul tău rulează noua versiune, vei putea juca jocul preferat în timp ce acesta se descarcă. Poate că nu este o inovație, dar jocurile pe mobil au devenit din ce în ce mai pretențioase, și nu cred că sunt singurul căruia nu-i place să aștepte ca telefonul să descarce un pachet de peste 1GB atunci când arde cămașa pe mine să mă joc Gwent sau Magic The Gathering. Iată mai jos un exemplu oferit de către Google pentru această funcție, în cazul de față pentru un joc de 127 de MB:

Un game dashboard îmbunătățit

Producători precum OnePlus, Samsung și Asus au introdus deja o astfel de interfață pentru gestionarea funcțiilor telefoanelor în timpul sesiunilor de joacă. Un control al consumului pe ici, o funcție de lock pentru notificări pe colo, un sistem de personalizare printre picături și ai la îndemână un mic sistem pentru jocuri. În limitele evidente, desigur.

Google vrea ca Android 12 să ofere niște opțiuni cu acces mai rapid și mai intuitiv. Dashboard-ul este intitulat  Game Mode API și aduce cu sine modul Do Not Disturb, un comutator integrat pentru luminozitate care elimină nevoia de a trage de bara pentru notificări, dar și un buton rapid pentru pornirea și întreruperea înregistrărilor video. Un shortcut va permite jucătorilor să facă livestream direct pe YouTube, în vreme ce setupul este completat de un mod pentru performanță și pentru conservarea bateriei.

Astfel de îmbunătățiri aduse de Android 12 s-ar putea regăsi pentru început pe noile modele Pixel, din moment ce alți producători oferă deja soluții de genul, ținând cont și de faptul că smartphone-urile Google sunt cam primele care beneficiază de update-uri pentru software.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button