Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Android este sistemul de operare folosit la activ de peste trei miliarde de dispozitive

În războiul Android versus iOS, se pare că roboțelul și-a consolidat supremația, reușind să-l înece cu praf pe cel din urmă. Cel dintâi este mai flexibil și le permite utilizatorilor și dezvoltatorilor să profite din plin pentru a-și personaliza dispozitivele.

Și tocmai această flexibilitate este cea care a făcut ca Android să fie instalat și utilizat de peste trei miliarde de dispozitive, comparativ cu acel un miliard de dispozitive care rulează în acest moment iOS, miliard pe care Google l-a scos pentru roboțel în 2014. A urmat 2019 cu 2.5 miliarde, apoi dragul nostru 2021 care a spart recordul, ergo 3 miliarde.

Noul prag a fost anunțat în cadrul Google I/O, conferința la care dezvoltatorul și-a anunțat noile proiecte, printre care și o nouă versiune de Android mai rapidă și mai puternică. Android are în spate o istorie bogată, de aproape zece ani, iar parcursul său nu a fost unul ușor. Chiar și așa, sistemul de operare  a reușit să depășească obstacolele și, iată, își demonstrează popularitatea.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button