PCTECHTech&IT

AMD clarifică sporul de performanță al lui Zen 2

Vă informam zilele trecute despre testele efectuate de AMD pe noul procesor Epyc Rome care indicau un spor de aproape 30% în anumite condiții pentru arhitectura Zen 2.

AMD vine cum să clarifice exact despre ce este vorba, spunând că acel benchmark este valabil doar pentru anumite aplicații din sectorul financiar, și nu este menit să ofere o idee clară despre ce îmbunătățire a performanței oferă Zen 2 în general.

Compania face cu siguranță această clarificare pentru ca nu cumva să existe așteptări nefondate pentru performanța noilor procesoare, iar în momentul în care sunt lansate să existe dezamăgire. Așa că dacă nu lucrați cu date financiare în aplicații aferente, nu ar trebui să vă așteptați la un astfel de salt de performanță.

Compania va oferi informații clare despre cum se descurcă noile procesoare, bazate pe Zen 2 și construite pe procesul de 7 nanometri, în apropierea lansării acestora.

Zvonuri ceva mai vechi sugerau că îmbunătățirea generală de performanță adusă Zen 2 era în jurul a 13%, în comparație cu Zen+. Iar la asta se adaugă și frecvențele mai bune care pot fi atinse de această generație nouă. Desigur, mai intră la mijloc și modul diferit în care Zen 2 adresează memoria, fără latența suplimentară de comunicare între RAM accesat de nuclee diferite, dar cu o latență de bază care ar putea fi mai mare decât cea per nucleu de la Zen 1 și Zen+. Vom ști cu exactitate cum se comportă noile procesoare doar atunci când AMD va dezvălui detalii complete despre noua arhitectură și despre modul în care funcționează noile procesoare.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button