PCȘtiri ITTECH

AMD Zen 2 aduce un spor de IPC de 13%

Încă ne mai despart cel puțin șapte luni de lansarea următoarei generații de procesoare AMD, bazată pe Zen 2, dar deja au început să apară prin diverse colțuri ale internetului indicii despre ce soi de performanță vor avea noile modele.

Cel mai recent dintre ele sugerează că arhitectura Zen 2, în momentul actual, aduce un spor de performanță la capitolul de instrucțiuni per ciclu de procesare de 13% față de Zen+. Informația a fost obținută de Bits and Chips de la o companie care în trecut ar mai fi oferit informații similare despre procesoarele Zen, care s-au dovedit a fi reale. Performanța a fost măsurată pe parcursul mai multor teste științifice, iar sporul menționat este o medie.

Un spor de IPC de 13% nu înseamnă că doar asta vom primi de la următoarea generație de procesoare, deoarece seriile Ryzen 3000 și Threadripper 3 vor fi construite pe procesul de 7 nanometri, ducând la o densitate mai bună a tranzistorilor, eficiență sporită și frecvențe mai mari.

În ultimele săptămâni mai zburda un zvon pe internet că primele mostre de testare pentru Ryzen 3000 puteau atinge 4.5GHz pe toate cele 8 nuclee, dar că erau încă probleme de stabilitate. Pentru comparație, ca standard seria 2000 ajunge pe undeva pe la 4-4.1GHz pe toate nucleele cu Precision Boost 2. Dacă avem noroc, până când seria va ajunge pe piață vom vedea frecvențe similare, sau poate chiar mai bune.

[Overclock 3D. WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button