PCȘtiri ITTECH

Ce spor de performanță aduce AMD Zen 2?

AMD ne-a prezentat săptămâna trecută noua sa generație de procesoare pentru servere, Epyc Rome. Aceste procesoare sunt bazate arhitectura Zen 2 și sunt construite pe un proces de 7 nanometri.

Ambele lucruri la un loc ar trebui să aducă un spor de putere sesizabil. Dar ce nu a prea detaliat AMD la eveniment era performanța exactă a noilor procesoare și a arhitecturii, în mare parte pentru că seria Epyc Rome încă nu este gata de lansare. Totuși, pe undeva pe acolo era specificată o mică informație ce ne-ar putea da o idee despre ce ar putea face noua arhitectură și noul proces, în comparație cu generația anterioară.

Era vorba de rezultatul unui test făcut de către AMD, folosind atât date de tipul floating point, cât și integer, pentru DKERN +RSA. În cadrul acestui test, Zen 2 a obținut un scor de 4.53 instrucțiuni per ciclu de procesare, un spor de 29.4% față de generația anterioară, care avea un scor de 3.5 instrucțiuni per ciclu de procesare. Acest test nu prea poate fi tradus direct într-un spor pentru aplicațiile uzuale, din moment ce pe partea de floating point arhitectura Zen 2 a căpătat o capacitate mai mare de lucru, la 256 biți, ceva ce nu va fi foarte important pentru toate aplicațiile.

AMD nu a oferit detalii foarte multe despre testele efective, iar până ce nu vom avea în mâinile noastre procesoare bazate pe Zen 2, nu vom ști cu siguranță exact cu cât sunt mai bune față de generația anterioară. Totuși, o îmbunătățire a numărului de instrucțiuni pe care un procesor le poate executa în fiecare hertz este mereu un lucru bun.

[Overclock 3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button