TECHRSS PaginaDeMedia

Dacă faci cumpărături pe Amazon, aplicația asta te ferește de escrocherii

N-am să-i înțeleg niciodată pe cei care-și cumpără încălțăminte online. Oare cum reușiți să nimeriți întotdeauna mărimile și tot ce trebuie…? În fine… Dacă nu te numeri printre cei care au norocul scris în frunte la capitolul online shopping, atunci se poate întâmpla să ai parte de experiențe negative dacă îți cumperi ceva de pe Amazon , eBay, BestBuy etc. etc. etc.

Aici intervine Fakespot, o aplicație pentru Android și iOS care te poate salva din ghearele escrocilor. Programul detectează recenziile (pozitive) false și istoricul vânzătorului, astfel încât să poți fi mai bine informat atunci când vrei să cumperi un produs.

Dezvoltatorii aplicației au oferit între timp și o extensie pentru browser, iar Fakespot pentru Android și iOS a luat naștere pe fundalul creșterii imense a numărului de utilizatori care fac cumpărături direct de pe telefon. Momentan, aplicația este compatibilă doar cu varianta mobile a site-ului Amazon, (da, talciocul adminstrat de ăia care îți dau o cutie în care să plângi), însă va primi în curând actualizări și pentru Walmart, eBay, BestBuy și Sephora.

Amazon nu este cel mai sigur loc unde să te târguiești

Varianta pentru Amazon este destul de simplă și intuitivă. Folosind Fakespot, vei fi înștiințat dacă vânzătorul a fost bombardat cu recenzii negative atât la produsul pe care urmează să-l cumperi, cât și la întreg catalogul acestuia. În plus, Fakespot va detecta și dacă, printre recenziile pozitive, se numără și falsuri.

Amazon aplicatie Fakespot

Astfel de performanțe se datorează unui AI dezvoltat de către echipă. AI-ul a acumulat date despre 8 miliarde de recenzii de pe Internet. În momentul în care se pune pe mirosit recenzii false, sistemul analizează detaliile care l-ar putea da de gol, precum greșelile gramaticale și de ortografie, dar și adunăturile excesive de recenzii pozitive.

Da, mai este de lucru, dar nu strică să-l ai pe Fakespot de partea ta. Poate așa nu sfârșești ca mine, cu un pantof bun și unul mai mic, din lipsă de materiale.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button