CommunityRSS PaginaDeMedia

Ești angajat Amazon și te simți trist? Intră în AmaZen, „soluția” antidepresie a companiei…

Ca în multe alte domenii, este un lucru știut că angajații Amazon nu au cele mai bune condiții de lucru. Pe fundalul unor scandaluri cu privire la abuzul angajaților, Amazon încearcă să vină cu o soluție pentru cei care suferă de suprasolicitare și de depresia aferentă muncii excesive. Iar ceea ce aduce compania este pur și simplu un material pe care l-aș vedea doar în South Park.

Este vorba despre AmaZen, practic o cabină telefonică transformată într-un soi de safe space, unde angajații pot intra pentru a se putea relaxa și a-și putea reface starea mentală… Wow. Cu alte cuvinte, una din cele mai mari companii din lume îți pune la dispoziție un dulap în care să plângi pentru că ești exploatat.

Amazon AmaZen

Cu toții suntem conștienți de programul extenuant al angajaților Amazon și de controversele din spatele amenințărilor și al (ne)respectării legilor muncii. De aceea, noua soluție a companiei s-a transformat inevitabil în teren de bășcălie pentru mulți.

Pe parcusrul turelor, angajații pot vizirta cabina AmaZen pentru a urmări clipuri scurte care conțin instrucțiuni simple pentru reducerea stresului, printre care și meditație, afirmații pozitive, materiale audio și video cu efect calmant și altele Comunicat de presă din cadrul BusinessWire

AmaZen este o cabină foto în interiorul căreia este plasat un calculator. De regulă, aceasta poate fi găsită exact în mijlocul unui depozit Amazon, pentru a facilita accesul angajaților. Iată și un videoclip reuploadat cu soluția magnifică în acțiune, presărat cu optimism forțat, specific celor care au venit cu ideea, în csazul de față Leila Brown.

În ciuda multor opinii contradictorii, compania spune că aceste eforturi vor ajuta la păstrarea stării de bine și a sănătății mentale a angajaților. AmaZen este, astfel, parte din programul WorkingWell, în care Amazon a investit suma de 300 de milioane de dolari.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button