Știri ITRSS PaginaDeMedia

Amazon a fost dat în judecată pentru nerespectarea drepturilor angajaților

Ca în multe alte domenii, este un lucru știut că angajații Amazon nu au cele mai bune condiții de lucru. Situația pare că a escaladat de această dată, după ce compania a fost dată în judecată de un fost angajat din California. Motivul acestei măsuri a fost faptul că nu au fost respectate drepturile angajaților la pauză de masă și de mers la toaletă.

Cazul a fost acum transferat la Tribunalul Județean din California de Nord. Plângerea a fost depusă de Lovenia Scott, un specialist în logistică care a lucrat pentru depozitul Amazon din Vacaville, California pentru mai bine de doi ani. Scott susține că nu îi erau respectate drepturile la pauza de masă de 30 de minute sau la cea de mers la toaletă de 10 minute la fiecare patru ore lucrate.

Avocații lui Scott cer judecătoriei să certifice cazul acesteia drept un proces colectiv. Asta ar însemna că și mai mulți angajați afectați ar putea să se alăture acestui proces. Între timp, Amazon neagă acuzațiile aduse de fosta angajată. În plus, compania nu-și asumă răspunderea pentru acuzațiile aduse de o singură persoană în numele unui grup mai mare.

Nu este prima data cand angajatii se plang de conditiile de la Amazon

Fosta angajată Amazon susține că pauzele de masă și de mers la toaletă erau adesea ignorate și în plus, acestea nu erau menționate în scris nicăieri. În acest fel, angajații nu aveau o perioadă clară în care să-și poată lua masa. Mai mult de atât, acuzațiile spun că și în timpul meselor, toată lumea trebuia să aibă la îndemână stațiile de recepție folosite pentru a comunica.

Depozit Amazon

Acuzațiile aduse companiei nu se opresc aici: pentru fiecare pauză de masă, Amazon scade automat 30 de minute de pe flyer-ul de salariu chiar dacă pauza în sine nu a durat jumătate de ora. Iar fosta angajată susține că asta se întâmplă foarte des. Și ca în orice alt proces, totul se rezumă la bani și la faptul că salariile angajaților Amazon scad din cauza acestor pauze de care oricum nu se bucură.

Se poate ca acuzatiile la adresa Amazon sa fie exagerate?

Din păcate, cred că mulți dintre cei care citesc acest material pot înțelege situația. Multe locuri de muncă nu respectă pe deplin drepturile angajaților, iar Amazon este un nume pe care l-am auzit de multe ori menționat în astfel de acuzații. Însă ca orice alt proces de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, acuzațiile pot fi exagerate de dragul datului în judecată.

Prin înaintarea unui proces colectiv însă, mai mulți angajați și foști angajați și-ar putea spune punctul de vedere în fața unui juriu, astfel adevărul să iasă la iveală din mai multe surse. Asta ar putea rezulta în multe probleme legale pentru Amazon. În acest moment nu există mai multe informații, dar sunt foarte curios: există angajați Amazon printre cititorii noștri? Dacă da, cum vi se par condițiile de muncă?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button