GamingMobile

Age of Empires împlinește 25 de ani și va fi disponibil și pe mobil

E oficial: jocul care a marcat copilăria multor adulți din ziua de azi, Age of Empires, va fi disponibil și pe mobil. Anunțul a venit prin intermediul unui trailer publicat pe canalul oficial al francizei. Mai jos ai și teaser-ul de 24 de secunde al jocului.

Acest reveal vine cu ocazia aniversării a 25 de ani de Age of Empires, iar jocul promite să păstreze elementele de strategie care au consacrat seria și pe telefon. Dacă mă întrebi pe mine, este o provocare destul de mare, ținând cont de cât de complexă este seria asta de jocuri pe PC, dar rămâne de văzut cum vor porta controalele de pe calculator pe mobil.

 

Deși franciza Age of Empires a mai fost pe mobil prin două spinoff-uri, nu s-a bucurat niciodată de un succes masiv. În 2015 a fost lansat un joc de tip tower defense, dar și un joc mai tradițional de strategie în timp real, iar ambele au primit recenzii slabe și au fost desființate mai târziu.  Acest joc proaspăt anunțat se numește „Age of Empires Mobile”, semn că titlul va împărtăși din ADN-ul variantei de pe PC. Faptul că mai este și făcut de aceiași oameni care au dezvoltat și Age of Empires IV nu poate fi decât un semn bun, ținând cont că al patrulea titlu din seria principală a fost aclamat atât de gameri cât și de critici.

Studioul care dezvoltă jocul, Relic Entertainment, se află sub umbrela Xbox iar după achiziția Activision Blizzard King, acest anunț este un semn clar că Microsoft vrea o felie din plăcinta de gaming pe mobil. Cei de la Xbox nu au dat și o dată exactă când va fi lansat jocul, dar ținând cont că vorbim despre un titlu pe mobil, unde atât complexitatea cât și costurile sunt mai mici, cred că o să controlăm armate întregi direct de pe telefon până la finalul următorului an.

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Back to top button