Tech&IT

Uniunea Europeană se consultă cu industria de jocuri în legătură cu achiziția Activision Blizzard de către Microsoft

După ce companii precum Apple au fost obligate de Uniunea Europeană să adopte, în sfârșit, portul USB-C pe dispozitivele lor până în 2024, acum specialiștii europeni și-au îndreptat atenția către Microsoft. Conform unor documente oficiale, diverși dezvoltatori, distribuitori și competitori direcți în piața consolelor au fost întrebați ce părere au de cea mai mare achiziție din gaming – desigur, vorbim de achiziția Activision Blizzard. Cu toate că întrebările trimise reprezintă doar un pas obișnuit în procedeul de analizare a tranzacțiilor de o asemenea anvergură, nu mă aștept ca rivalii companiei să aibă cuvinte prea frumoase de spus.

Întrebările s-au concentrat pe aspecte ce țin de efectele pe care achiziția le-ar putea avea, cum ar fi limitarea de jocuri noi din catalogul Activision Blizzard apărute pe sisteme competitoare. Mai mult, una dintre întrebări face referire la stiva de date personale la care, brusc, Microsoft ar avea acces și cum ar influența asta piața, din perspectiva unui competitor. Toate astea vor indica comisiei care se ocupă de analiză ce impact va avea tranzacția asupra unei piețe atât de competitive cum e cea de jocuri.

Tranzacția trece printr-o amplă analiză și în Marea Britanie, acolo unde autoritatea în domeniu se teme că de departe cea mai scumpă achiziție din segmentul de gaming ar putea destabiliza piața și scădea competiția. Toate astea deși Microsoft a promis că va lansa noile jocuri din seria Call of Duty atât pe Xbox cât și pe Playstation, în același timp.

Uniunea Europeană este așteptată să dea undă verde tranzacției pe data de 8 noiembrie. Un oficial Microsoft a declarat că toate procedurile decurg conform planului, așa că nu ar trebui să fim surprinși când gigantul din Statele Unite va anunța, cu fast, finalizarea tranzacției. Odată cu asta, Microsoft va deveni a treia cea mai mare companie din gaming din lume.

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button