TECH

Adobe Sensei – un tool de machine learning prezentat la Adobe MAX 2017

În timpul deschiderii conferinței Adobe MAX 2017 din Las Vegas, compania a prezentat versiuni prototip pentru Photoshop și XD, care beneficiază de noi tehnologii sprijinite de Adobe Sensei, platforma de machine learning lansată inițial de Adobe la MAX 2016.

Adobe intenționează să transforme Sensei într-un asistent digital creativ, adăugând capabilități de recunoaștere vocală în aplicațiile sale. Utilizatorii vor avea posibilitatea de a face ajustări imaginilor folosind comenzi vocale, într-un mod nu foarte diferit de cum este utilizat Siri.

Imaginile importate în Photoshop vor fi analizate automat de Sensei, care va putea analiza caracteristicile faciale, pozele similare dintr-o colecție, sau chiar orientarea feței. Cu o simplă derulare, un utilizator poate trece printr-o colecție de fețe organizate de la privit spre stânga până la privit spre dreapta.

Imaginile care sunt considerate similare pot fi schimbate într-o compoziție în timp real, utilizatorii având astfel posibilitatea de a previzualiza mai multe opțiuni diferite. Sensei poate chiar să și mascheze fotografii în mod automat.

Adobe XD va beneficia și el pe viitor de integrarea cu Sensei, putând astfel optimiza un design pentru mai multe layout-uri printr-o singură comandă vocală.

Adobe investește mult în viitorul tehnologiei de machine learning ca parte a fluxului de lucru al fotografiei. Directorul tehnic Abhay Parasnis a numit inteligența artificială „cea mai disruptivă schimbare de paradigmă a următorului deceniu„.

Pe lângă Adobe Sensei, Adobe a mai prezentat la Adobe MAX 2017 noul Lightroom CC, actualizări ale aplicațiilor din suita Creative Cloud și suportul pentru Microsoft Surface Dial.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button