TECH

Adobe anunță noutăți la conferința MAX 2017

La conferința sa anuală Adobe MAX 2017, Adobe a anunțat o serie de noi aplicații precum și funcții noi pentru aplicațiile deja existente. În cele ce urmează vom face o trecere sumară în revistă, urmând să oferim mai multe detalii pe parcursul zilei, pe măsură ce acestea devin disponibile.

În acest an Adobe a investit masiv în inteligența artificială, cu actualizări oferite de Adobe Sensei, o platformă pentru machine learning dedicată orientată către instrumente creative, ce a fost anunțată la Adobe MAX-ul de anul trecut.

Anul trecut Adobe XD a fost oferit sub forma de beta test public, oferind ocazia utilizatorilor să dezvolte site-uri web și aplicații pentru mobile. Începând de astăzi, aplicația a fost integrată în Creative Cloud. Project Felix, un instrument de editare 3D ușor de folosit pentru generația următoare, și-a schimbat numele în Adobe Dimension CC, iar Adobe Character Animator CC a ieșit și el din perioada de beta. Toate aceste noi aplicații împărtășesc tema centrală de a face instrumentele complexe anterioare ușor de folosit.

Poate că cel mai mare anunț făcut la această conferință este acela al lui Lightroom CC, un nou serviciu foto digital centrat pe cloud. Lightroom este alegerea fotografilor profesioniști de ani de zile, mai ales după ce Apple a oprit dezvoltarea lui Aperture. Cu mai multe detalii despre ce aduce nou Lightroom CC vom veni într-un articol ulterior.

Celelalte aplicații principale Adobe au primit și ele îmbunătățiri semnificative. În special Premiere CC și After Effects CC, care acum au primit suport pentru realitate virtuală.

În cele din urmă, Adobe și-a îmbogățit instrumentele Stock și Typekit cu noi șabloane pentru animații și căutare vizuală Typekit, care permite utilizatorilor să găsească fonturi folosindu-se de poze cu fontul căutat. Această tehnologie va fi disponibilă și pentru dezvoltatorii terți. Eforturile recente ale companiei de a oferi atât software creativ cât și conținut pe care designerii să-l poată folosi coincide cu lansarea AdobeLIVE, un canal de transmisii live care poate fi folosit drept insipirație pentru membrii comunității Behance.

Ofertele de abonamente pentru Creative Cloud, inclusiv varianta actualizată pentru fotografie, începe de la 9.99 dolari / lună.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button