ȘtiriTech&IT

Galaxy S24 a primit a doua actualizare cu îmbunătățiri pentru performanțele foto

Deși hardware-ul nu este chiar atât de diferit, toate edițiile Galaxy S24 au diverse probleme cu funcționarea camerelor foto, comparat seriei S23.

Poze supraexpuse în anumite situații, culori denaturate, aplicarea incorectă a efectelor de sharpening, nivel de zgomot neașteptat de mare. Acestea sunt doar câteva dintre problemele semnalate de posesorii de telefoane Galaxy S24 și S24 Ultra. Așteptată oarecum cu nerăbdare de utilizatori, prima actualizare de firmware a remediat probleme frustrante cum ar fi nefuncționarea modului Vivid pentru ecranul lui S24 Ultra, dar îmbunătățirile pentru camera foto au fost mai degrabă „subțiri”, Samsung promițând că va reveni cu o actualizare mai consistentă în viitorul apropiat.

Distribuită începând cu data de 26 martie, cea de-a doua actualizare de firmware pentru Galaxy S24 promite să îmbunătățească sensibilitatea la lumină a camerelor foto, totodată remediind aspecte precum expunerea incorectă a imaginii și probleme descoperite la folosirea modului de captură Slow Mo. De acum poți folosi Instant Slow Mo și cu rezoluția 480×480 pixeli.

Samsung menționează și alte optimizări pentru aplicația camerei foto, noua versiune îmbunătățind claritatea textului în pozele cu un nivel mare de zoom. De asemenea, a fost îmbunătățită acuratețea culorilor în aplicația de captură ExpertRAW.

Actualizarea de aproximativ 920 MB include și cel mai recent security patch (etichetat 1 aprilie 2024), remediind diverse vulnerabilități descoperite în nucleul Android. Din păcate nici Samsung și nici Google detaliază conținutul acestui patch.

Dacă prima actualizare distribuită la sfârșitul lunii februarie a adăugat reglajul Vivid în tab-ul Display din meniul Settings, noul update pare să fie centrat pe remedierea de bug-uri și îmbunătățirea funcționarii generale a telefoanelor S24. Dacă nu ți-a fost anunțată deja în meniul de notificări, poți verifica disponibilitatea acestei actualizări în meniul Settings > Software Update > Download & Install. De asemenea, după instalarea noului firmware este recomandat să verifici și disponibilitatea actualizărilor pentru aplicații, vizitând secțiunea Updates magazinelor Play Store și Galaxy Store.

 

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button