
Galaxy S24 Ultra a uimit cu noul său filtru anti-reflexie, mai eficient decât orice altă soluție de pe piață. La momentul anunțului de lansare, Samsung a omis în mod discret subiectul, vorbind mai mult despre rezistența la spargere și zgârieturi superficiale oferită de sticla Gorilla Glass Armor. Acum aflăm și de ce.
Se pare că negrul pătrunzător și absența aproape totală a reflexiilor pe ecranul Galaxy S24 Ultra nu este chiar o „victorie” fără compromisuri, filtrul aplicat luând și puțin din „vibranța” culorilor afișate de ecranul OLED. Colac peste pupăză, se pare că s-a strecurat și un bug în firmware-ul de lansare, imaginea afișată în modul Vivid având aspect aproape identic celei redate în modul Natural. Faptul că ajustarea reglajelor disponibile în modul Vivid nu face aproape nimic vine să confirme existența unei probleme de software, pe care reprezentanții Samsung deja au confirmat o și promit că o vor remedia în cel mai scurt timp.
Cert e că suspiciunile de ”culori spălăcite” pe un ecranul unuia dintre cele mai scumpe telefoane cu Android nu arată deloc bine pentru Samsung.
Concret, unii posesori de Galaxy S24 Ultra au observat că ecranul Dynamic AMOLED 2x arată ceva mai șters decât cel al predecesorului S23 Ultra, afișând culori mai puțin saturate și imagine subiectiv inferioară celei afișată de modelul anterior. Problema este semnalată mai ales de utilizatorii care preferau deja profilul de culoare Vivid, cei care comuta oricând în modul Natural neavând în general nici o problemă. Astfel, cu profilul de culoare Natural, imaginea este similară celei redate pe Galaxy S23 Ultra.
Încă un argument da în favoarea unui bug de firmware și nu de hardware, este că aceleași simptome sunt semnalate și de posesori Galaxy S24 și Galaxy S24+ . Ce-i drept, nu în număr atât de mare.
Lista neajunsurilor Galaxy S24 Ultra ce ar putea fi remediate printr-o actualizare de firmware mai cuprinde potențiale probleme cu temperaturile și inconsistențe în funcționarea camerei foto, care la rezoluția implicită de 12MP tinde să supraexpună imaginile.
Vestea bună ar fi că niciuna dintre problemele enumerate mai sus nu par să rezulte din probleme hardware, ci doar părții de software ușor „necoaptă” la momentul lansării.