MORE

Zvonurile se confirma: R9 480 si 470 vor fi bazate pe Polaris 10

Multi dintre noi ne-am intrebat ce forma va lua urmatoarea generatie de placi video AMD, bazate pe arhitecturile Polaris si Vega.

Am mentionat ca lansarea oficiala a acestor modele se va face la Computex Taipei, incepand cu data de 31 mai.

Despre arhitecturile pe 14nm FinFET ale AMD se cunosc o parte din specificatii de ceva vreme, cu Polaris 11 reprezentand oferta de consum scazut, cu TDP-uri pana in 50W si maxim 20 de unitati de executie ce sunt compuse din maxim 1280 shadere de tip GCN 4.0.

In schimb, Polaris 10 a reprezentat un pic de subiect de controversa. Acest model ofera pana la 40 de unitati de executie (Compute Units) cu pana la 2560 shadere (sau Stream Processors).

Dezbaterea internautica din ultimele saptamani s-a facut pe baza speculatiei daca seria R9 480 ar urma sa foloseasca sau nu Polaris 10, intrucat asta ne-ar indica detalii importante despre clasa de performanta in care aceste noi arhitecturi sunt capabile sa participe, dar si in privinta a ce fel de produse urmeaza sa fie continute de noile serii.

Daca Polaris 10 ar fi fost folosit pentru modelul R9 490, ne-am fi putut astepta la performanta foarte ridicata din partea acestui cip. Conform unui raport videocardz, se pare ca Polaris 10 va fi folosit in R9 480 si R9 470, adica seriile dedicate segmentului mainstream.

Asadar ne vom putea astepta la o performanta pe nivelul placilor R9 390 sau mai ridicata, doar ca la un consum de putere mult mai scazut.

Din pacate, cu exceptia anuntului noilor modele, nu ne asteptam sa vedem ceva in mod special interesant la Computex – conform raportului mentionat, partenerii AMD nu vor avea permisiunea de a afisa prototipuri ale placilor.

Asadar, batalia pentru segmentul high-end se va face prin arhitectura Vega.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button