MORE

Zvon: Apple ar putea anunța un model 4K de Apple TV

Noile modele de iPhone foarte probabil nu vor fi singurele noutăți pe care le va anunța Apple în această toamnă. Conform site-ului Bloomberg, pe lângă telefoanele pe care Apple le anunță în mod tradițional în fiecare an, luna viitoare ar putea fi dezvăluită și o variantă actualizată de Apple TV, capabilă să redea conținut 4K și transmisii TV live, precum știri și sport.

Capacitatea de a transmite conținut 4K ar fi cel mai mare update pe care l-a primit Apple TV în ultima perioadă. Pe partea de hardware, ultima oară când a fost actualizat acest dispozitiv a fost în 2015, când Apple TV a primit o telecomandă nouă, acces la AppStore și pe Siri, asistentul virtual dezvoltat de Apple. Noul dispozitiv ar urma să aibă un procesor mai rapid, capabil să transmită conținut 4K și HDR. Bineînțeles, veți avea nevoie de un televizor 4K pentru a vă putea bucura de avantajele acestei tehnologii.

Desigur, un dispozitiv capabil să redea conținut 4K este inutil, dacă nu există conținut 4K disponibil pentru respectiva platformă. Apple deja poartă tratative cu studiourile de filmări pentru a furniza conținut 4K prin iTunes. Iar acest lucru va fi absolut necesar, dacă au de gând să facă concurență numelor mari din domeniu. Apple are mult teren de recuperat, având ca rivali pe Netflix, care dispune de o cantitate semnificativă de conținut 4K, și alte nume grele precum Roku și Amazon, care au deja dispozitive capabile să reproducă acest tip de format.

În acest sens, așa cum v-am mai anunțat anterior, Apple a decis să facă investiții majore. Au fost angajați doi foști directori de la Sony Pictures, și se pregătesc să investească un miliard de dolari pentru obținerea și producerea de conținut video nou.

Apple TV are totuși în momentul de față un mare dezavantaj. Aplicația preinstalată pe dispozitiv nu este momentan capabilă să redea transmisiuni live. Așadar, nici alte aplicații care oferă transmisii sportive live sau reportaje de știri în direct nu pot fi momentan integrate în aplicația oficială Apple. Compania totuși lucrează la o variantă îmbunătățită a aplicației de pe Apple TV care să poată depăși acest impediment.

Dacă Apple vor reuși să impresioneze și pe partea de conținut video, rămâne de văzut. Au în acest moment doar două programe ale lor pe care le transmit prin Apple TV, Planet of the Apps și Carpool Karaoke, și niciuna nu se bucură de prea multă popularitate. Exceptând cazul în care vor veni cu ceva nou și competitiv, doar upgrade-ul la 4K probabil nu va schimba prea mult lucrurile.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button