MORE

Apple va aloca anual 1 miliard dolari pentru producerea de conținut video original

Există o luptă strânsă în ultima vreme pentru crearea de conținut video care să poate fi oferit clientului în mediul online. Recent v-am povestit despre cum Facebook face eforturi în acest sens, iar astăzi vă anunțăm că și Apple se înscrie în cursă.

Conform unui articol din Wall Street Journal, Apple are un buget de 1 miliard dolari alocat pentru a obține și produce conținut original. Această grijă va fi lăsată pe seama proaspeților angajați Apple, Jamie Erlicht și Zack Van Amburg, foști președinți din cadrul Sony Pictures Television, ajunși de curând la firma din Cupertino.

Deși 1 miliard de dolari este o sumă foarte impresionantă, totuși aceasta reprezintă doar jumătate din cât investește anual competiția în programele sale. HBO a cheltuit anul trecut aproximativ 2 miliarde de dolari pe conținut original. Ca să vă puteți face o idee, i-a costat pe HBO 10 milioane de dolari pentru a produce un episod din Game of Thrones. Netflix au anunțat și ei că vor investi până la 6 miliarde de dolari în acest an, iar Amazon anticipează că valoarea cheltuielilor cu conținutul original ar putea ajunge până la 4,5 miliarde dolari pentru 2017. Bugetul pe care este dispus să-l pună la bătaie Apple este similar cu cel investit de Amazon în 2013, anul în care aceștia și-au lansat platforma Prime Video.

Programele originale reprezintă într-adevăr direcția corectă pentru furnizorii de servicii media, seriale precum House of Cards, Orange is the New Black, și Stranger Things aducând un profit substanțial celor de la Netflix. Singurele show-uri pe care le oferă momentan Apple prin intermediul serviciului lor Apple Music sunt Planet of the Apps și Carpool Karaoke, care nu au avut parte de o recepție tocmai grozavă.

Programele originale nu vor fi singurii beneficiari ale acestui buget. O parte din miliardul de dolari investit de Apple s-ar putea duce pe achiziția de conținut deja existent, precum și pe angajarea altor experți din domeniu.

Rămâne de văzut cât de competitiv va fi Apple pe piața conținutului video oferit prin streaming, deoarece concurența pe acest segment este foarte puternică. Dar asta nu poate decât să ne bucure, pentru că unde este concurență, utilizatorul final mereu a avut de câștigat.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button