TECH

În curând Facebook va lansa Watch, o nouă platformă video

În viitorul apropiat Facebook urmează să-și facă debutul în domeniul televiziunii. Dar nu o va face la modul clasic, printr-un canal transmis prin cablu, ci prin propria lor platformă video. Aceasta se numește Watch, și va fi în curând disponibilă pe site-ul Facebook și pentru aplicația de pe telefoanele mobile. Utilizatorii vor putea urmări aici o serie de emisiuni originale create special pentru această patformă.

Watch se va concentra pe mai multe show-uri, fiecare cuprinse din mai multe episoade, care vor respecta o temă sau un fir narativ. Acestea pot fi atât materiale înregistrate cât și transmisii live. Watch va folosi un sistem de recomandări, și va promova acele show-uri care sunt populare printre prietenii din lista ta. Acestea îți vor apărea la secțiunea „Most Talked About”.

Înființăm Watch, o platformă nouă pentru emisiuni pe Facebook. Watch va fi disponibil pe mobil, pe desktop și laptop, și în aplicația noastră de pe TV. Emisiunile vor avea mai multe episoade – live sau înregistrate – și vor urmări o temă sau un eveniment. Pentru a te ajuta să fii la curent cu emisiunile pe care le urmărești, Watch are un Watchlist, astfel încât să nu ratezi niciunul dintre ultimele episoade.

Watch este personalizat să te ajute să descoperi noi emisiuni, organizate în jurul la ce urmăresc prietenii tăi și comunitatea.

De exemplu, veți găsi secțiuni precum „Most Talked About”, care evidențiază emisiuni ce stârnesc conversații, „What’s Making People Laugh”, care include emisiunile unde mulți oameni au folosit reacția „Haha”, și „What Friends Are Watching”, unde poți vedea emisiuni pe care și prietenii tăi le urmăresc.

Interfața va fi una similară platformei Live, unde pe măsură ce urmărești o transmisie, poți vedea reacțiile și comentariile altor utilizatori.

Business Insider anunță că Facebook își va lansa întreaga grilă de programe pe 28 august, care va include aproximativ 40 emisiuni de la diverse studiouri și parteneri media. Treptat, Facebook va lansa „Shows”, o platformă pentru toții creatorii de conținut episodic. Foarte probabil aceasta va fi alternativa celor de la Facebook pentru YouTube.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button