Tech&ITTECH

Zuckerberg declară că Meta își va lansa următorul headset VR în octombrie

Zvonuri despre un nou headset VR de la Meta circulă de ceva timp pe internet. În luna aprilie a acestui an, analistul Ming-Chi Kuo a prezis că în acest an vom primi un nou headset Quest high-end, iar în urmă cu două luni, acesta și-a actualizat raportul, oferind câteva specificații.

Analistul spune că noul headset va avea displayuri Mini LED, suport pentru VR și AR și șaisprezece camere incluse care se ocupă de capturarea mișcărilor feței. Acesta spus de asemenea că device-ul va fi alimentat de un procesor Qualcomm XR2, același pe care îl are și headset-ul Quest 2.

Într-un podcast de-al lui Joe Rogan unde Mark Zuckerberg a fost invitat, fondatorul Meta a discutat despre planurile sale în legătură cu realitatea virtuală. Acesta a confirmat faptul că un nou headset VR va apărea în luna octombrie, care va fi dotat cu tehnologie de urmărire a feței pentru ca avatarele virtuale să fie mai realiste.

Zuckerberg nu a vorbit despre specificațiile acestui device și nu a dezvăluit nici numele, dar este o posibilitate destul de mare ca acestea să fie chiar cele pe care ni le-a dezvăluit analistul Ming-Chi Kuo, având în vedere că majoritatea dezvăluirilor acestuia din trecut s-au dovedit a fi adevărate. Iar dacă tot vorbim despre dezvăluiri și leak-uri, este posibil ca noul headset să se numească „Meta Quest Pro”, conform unui raport al lui Mark Gurman de la publicația Bloomberg, un alt analist cu un istoric de leak-uri care s-au adeverit ulterior.

Matei Pană

Mereu am fost o persoană creativă, iar odată aterizat la Zona m-am trezit într-un mediu foarte prietenos în care mă pot defășura liber. Fie că vorbim despre redactat de știri și recenzii, ori editare video, filmat sau diverse treburi mici de prin birou, sunt mereu dispus să mă implic și să învăț lucruri noi. Iar când nu fac asta, fie sunt cu chitara în brațe repetând, fie mă delectez cu vreun joc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button