TECH

GoPro Hero 6 REVIEW – Erou sau nu?

GoPro Hero 6 este probabil motivul pentru care sa faceti upgrade de la Hero 4… sau nu, depinde acum de cat de mult va doriti noile functii pe care aceasta camera le ofera in comparatie cu Hero 4 sau Hero 5. Cum diferenta intre Hero 4 si 5 a fost mica, da, ma refer aici la senzor, multi nu au fost interesati de Hero 5 doar pentru ca avea ecran touch.

Multi s-au ferit de Hero 5 din cauza incompatibilitatii accesoriilor, acesta avand nevoie de un adaptor pentru microfon special pe USB Type C, care este de fapt un DAC. Nu negam capabilitatiile acestuia de procesare a sunetului, dar din cauza pretului de 250 LEI a indepartat potentialii clienti. Cel putin acum accesoriile de la Hero 5 sunt compatibile cu Hero 6. Pentru ca DAC-ul sa functioneze a trebuit sa facem upgrade de firmware, odata cu acest update au rezolvat si problema comenzilor vocale, care nu erau chiar functionale.

La prima vedere a imaginilor, chiar si pe ecranul camerei in modul normal, fara activarea ProTune, se observa ca Hero 6 are un contrast mai mare al culorilor, ceea ce este un lucru bun, dar poate nu pe gustul tuturor; noi preferam culorile mai flat, deoarece colorizam imaginile dupa bunul plac in Premiere Pro, motiv pentru care utilizam pe Hero 5 functia ProTune in modul Flat, dar pentru acest review am dezactivat-o.
Hero 6 integreaza un nou procesor numit GP1, care este de doua ori mai rapid decat cel de pe Hero 5, iar odata cu acesta, camera a primit si modul de filmare 4K in 60 de cadre pe secunda si FullHD cu 240 de cadre pe secunda, pentru un slow motion decent. Filmarea in 4K 60P nu suporta stabilizare, asadar un mic compromis pentru o imagine cu mai multe detalii, dar puteti oricand filma in 25 sau 30 de cadre pe secunda daca nu doriti slow motion sau daca nu aveti neaparat nevoie de acea imagine fluida. Odata cu noul procesor avem parte si de un nou codec H265 HEVC, tradus High Efficiency Video Coding. In 4K la 60P avem un bitrate de 80Mb/s, suficient de mare pentru a putea prelucra putin culorile in Premiere, acestea degradandu-se mai putin cand modificam highlights si shadows.
Ecranul touch raspunde mai bine la comenzi, iar pornirea si oprirea camerei sunt mai rapide. Daca filmarea este setata in modul wide sau linear, camera ne permite sa facem zoom in acea imagine, astfel sunt eliminate toate distorsiuniile care apar la lentile atat de wide. Totusi zoom-ul este digital, iar daca locul este ceva mai intunecat zgomotul de imagine va degrada putin calitatea.
Tot datorita noului procesor avem parte de imagini cu mai putin zgomot pe timp de noapte in teorie, dar sa vedem totusi cat de bine se descurca in comparatie cu Hero 5. Nu am intrat in detalii tehnice foarte mult, deoarece camerele sunt destul de asemnatoare, iar functiile prezentate ne-au atras cel mai mult atentia; pentru cei care folosesc telefonul mobil pe post de telecomanda sau pentru editarea rapida a clipurilor, trebuie mentionat ca acum este integrat si WiFi pe 5GHz, pentru viteze de transfer mai mari.

Pana in acest moment nu ne putem decide daca merita sau nu Hero 6, trebuie sa il mai testam si sa asteptam versiuni noi de firmware care sa imbunatateasca calitatea imaginii, mai ales pe timp de noapte unde sunt create artefacte ciudate, iar imaginea arata mai putin bine decat pe Hero 5.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button