GamingPCPC&Consoles

Zowie EC2-A si EC2-B: doua bestii noi pentru gaming

Gaming-ul, cel putin la nivel de eSports, este o combinatie de antrenament, viteza de reactie, memorare si hardware. Daca jucatorul, de cele mai multe ori, este punctul central al competitiei, acesta nu poate performa adecvat fara uneltele potrivite. Zowie au inteles asta de ceva timp, iar dupa achizitia companiei de catre Benq, acestia au inceput sa produca atat mousi, pentru care s-au facut remarcati in trecut, dar si monitoare si pad-uri, extinzand vizibil linia de produse.

Totusi… originile raman soarecii de razboi, doua serii de succes fiind Zowie EC2-A si EC2-B, care au primit o revizie ce include si senzorul optic PixArt 3360. Un pas pe care fanii il asteptau cam de anul trecut. Dar este, intr-un final, binevenit.

Exista cateva schimbari, pe langa senzor, acestea venind in forma unor noi patine care sunt acum mult mai mici, conform celor de la Zowie, asigurand un control mai bun. Fata de seria trecuta, nu pare o diferenta atat de mare, dar, cine stie, dupa cateva luni de utilizare se pot vedea diferentele, odata ce patinele se uzeaza. In prezent, acestea asigura un control extrem de bun, ceea ce ne-a bucurat nespus. Asta in ciuda marimii.

Evident, atat EC2-A, cat si EC2-B vin in marimi diferite, ceea ce inseamna ca plaja este extrem de mare pentru dreptaci, ambele modele venind cu butoane pe partea dreapta. Chiar si asa, design-ul nu a fost alterat, ambele modele picand extraordinar in mana, permitand o varietate de stiluri de grip. Mai mult, sunt si super usoare – EC2-A are 93 de grame si EC2-B doar 90 de grame, facand din acestea unelte ideale atat pentru jucatorii profesionisti, cat si pentru tinerii aspiranti. De notat ca doar EC2-B vine cu senzorul 3360, EC2-A avand senzorul optic propietar Zowie sub capota. Asta nu le face mai putin versatile, deoarece pastreaza caracteristicile Plug and Play si butonul de DPI ce permite permutarea de la 800, pana la 3200 Dpi.

Ambele modele reprezinta stiluri diferite de abordare a terenului, EC2-B fiind seria care se raporteaza la cerintele jucatorilor si ale publicului cumparator, in timp ce EC2-A este o serie care se bazeaza pe cerintele de baza ale jucatorilor si ale gamerilor mofturosi, fiind unul dintre cei mai versatili mousi, in raport pret / performanta bruta si hardware. Dar, pana la urma, care dintre aceste doua bestii alegi daca te vezi in fata unei achizitii?

Ei bine, totul depinde, pana la urma, de tine, de cumparator. Daca doresti ceva gandit special pentru a oferii performanta bruta, fara prea mare bataie de cap, EC2-A ofera combinatia perfecta de flash, substanta si performanta. In cazul in care vrei ceva mai cutting edge, cu un senzor care sa iti permita ceva moding si o forma clasica, atunci EC2-B este alegerea cea buna. In orice caz, oricare model vei alege, nu vei putea sa nu remarci ca Zowie au pastrat si au upgradat forma si hardware-ul de la an la an, si cu toate astea au reusit sa scada greutatea si sa ridice nivelul de confort.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button