VIDEO

Zona IT 5 mai 2018: Acer Swift 7, cel mai subțire laptop din lume, Huawei P20 Lite, tastatură Logitech G513, monitor BenQ, previziuni mobile vs PC vs console în gaming

Zona IT 5 mai 2018: În aeastă ediție vedem cum arată unul dintre cele mai subțiri laptopuri din lume, ce poate terminalul de buget al proaspăt lansat serii P20 de la Huawei, testăm o tastatură de gaming de la Logitech, dar și un monitor bun la toate de la Benq, comentăm evoluția gamingului de la PC la mobile și aflăm cum arătau mașinile de calcul acum 100 de ani.

Acer Swift 7 este unul dintre cele mai subțiri laptopuri din lume. De fapt, la capitolul grosime se bate, mai degrabă, cu telefoanele decât cu ultrabook-urile. Cum, necum, producătorul a reușit să înghesuie într-un profil de sub 9 mm destulă forță cât să-ți îndeplinești cam orice task obișnuit.

Huawei P20 Lite, un telefon premium… de buget
Deși nu a trecut prea mult timp de la lansarea seriei P 20 putem spune că ea este un succes. Dacă modelul de vârf se bate de la egal la egal cu giganții Apple și Samsung, versiunea Lite este cea care s-ar putea dovedi cea mai tentantă pentru cei mai mulți utilizatori. Un telefon care păstrează feel-ul și funcționalitatea fraților mai mari, dar într-un preț care să rămână accesibil pentru cei mai mulți dintre noi.

Tastatura Logitech G513
Perifericele Logitech au fan base-ul lor loial în România. Noua tastatură G 513 păstrează caracateristicile care au consacrat produsele mărcii dar, în acealași timp, este și suficient de flashy cât să atragă o nouă generație de împătimiți.

BenQ EW3270U, un monitor bun la toate
Dacă ai nevoie de un monitor mare, la rezoluție 4 K, nu trebuie să cauți mai departe de cel pe care vi-l prezentăm în continuare. Este unul bun la toate, excelent pentru a fi utilizat atât la lucru, dar și pentru vizionări de filme. Avantajul unui monitor de 32 de inch la rezoluție ultra HD este că ai spațiu de lucru extins, dar și facilități care să-ți protejeze ochii atunci când nu te mai saturi de seriale. În plus, ai HDR și conectivitate îndestulătoare.

Mobile vs PC vs Console
În lumea gamingului, ultimele luni au fost dominate de sosirea pe mobile a două dintre cele mai populare titluri de pe planetă: Fortnight și PUBG. Atât de mare a fost succesul lor, încât te-ar putea face să te întrebi ce se va întâmpla în viitorul nu prea îndepărtat cu gamingul tradițional. Mădălin de la PC Garage încearcă să ofere un pronostic.

Expoziţia ”Maşini de Calcul – Revoluţia Tehnologică”
Am văzut zilele acestea la Muzeul Tehnic „Dimitrie Leonida” una dintre cele mai fascinante expoziții tech de care ai putea avea parte în România. Un mare entuziast și colecționar, Romeo Froicu pe numele său, a adunat, probabil în ultimii 20-30 de ani, mașini de calcul de la cele mecanice de început de secol 20 și până la CPU-urile ultramoderne din ziua de astăzi. Expoziția a fost deschisă până pe 6 mai. Sperăm că ai vizitat-o, iar dacă nu ai avut timp, am filmat noi câte ceva pentru tine, despre cum s-a ajuns la actualul PC și cum a evoluat acesta.

 

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button