PC

Review Logitech G513 Carbon (Tactil)

Logitech G513 este cea mai nouă tastatură din portofoliul renumitului producător de periferice. Aceasta vine ca un upgrade al modelului G413, dar care păstrează din designul acesteia.

G513 are stil, este performantă și, evident, beneficiază de iluminare RGB care se poate personaliza. La pachet, avem inclus și un wrist rest foarte confortabil. Sunt patru variante de tastaturi disponibile – două culori, Silver și Carbon, fiecare din ele cu switchuri Liniare sau Tactile. La prima impresie, G513 arată ca o tastatură scumpă, rezistentă și bine construită, după cum era și de așteptat, mai ales dacă ne uităm și la prețul de 700LEI. Tastatura nu dispune de butoane macro extra, cum era în cazul lui G910, și nici de butoane multmedia, acestea fiind practic disponibile utilizând tastele de la F5 până la PAUSE în combinație cu tasta Function (FN). Partea superioară este din aluminiu rigid, de calitate, care adoptă un finisaj de tip „periat” și care nu este magnet de amprente.

Tastatura, deși una full size, este totuși compactă, deoarece nu irosește spațiu inutil. Pentru controlul luminii RGB avem la dispoziție Logitech Gaming Software, care ne oferă o mulțime de setări și modele de iluminare. Dacă nu doriți să instalați softul, puteți accesa câteva modele de iluminare direct din tastatură; de asemenea, de aici se poate opri sau porni iluminarea și chiar reduce luminozitatea. Pentru testare, am ales modelul G513 Carbon cu switchuri Tactile. Aceste switchuri sunt asemănătoare cu Cherry MX Brown, adică tastele oferă un feedback la apăsare. Tastele sunt confortabile și au un finisaj fin la suprafață. Spațierea dintre taste este suficient de mare, ori am avut erori de scriere din cauza acomodării.

Cablul USB are protecție din material textil brodat, iar pentru funcționarea completă a tastaturii este necesar să conectați ambele mufe USB la calculator. În spatele tastaturii regăsim și un port USB 2.0 la care putem atașa un mouse sau o pereche de căști. În gaming, tastatura se descurcă excelent, iar renumitele switchuri Romer-G oferă o cursă de 1.5mm; așadar, avem rapiditate și acuratețe. Logitech G513 Carbon este o tastatură care merită toți banii și care, cu siguranță, va rezista cel puțin 5 ani de utilizare.

 

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button