VIDEO

ZONA IT 23 iunie 2018: telefonul MEIZU M6s, cel mai nou laptop lansat de ASUS, monitor LG ultrawide, mouse de la Genesis, router TP-link super performant și PC de gaming, de top

ZONA IT 23 iunie 2018: în ediția de astăzi testăm telefoane mai puțin cunoscute pe piața românească, dar care, cu siguranță, vor deveni populare destul de curând. Ne jucăm pe noile laptopuri ROG, ne aliniem trendului RGB nu doar cu un mouse ci și cu kit de memorie și aflăm care este cea mai potrivită configurație pentru un desktop PC de gaming.

MEIZU M6s, raport excelent preț – performanțe
Piața din China este atât de mare încât există producători de telefoane cu cifre de afaceri de miliarde de dolari care nici măcar nu au nevoie să iasă în afara pieței proprii. Totuși, atunci când o fac, impresionează prin 2 lucruri: calitate bună și preț scăzut. Aceste companii au învățat mult și repede, iar modelele lor actuale sunt foarte departe până și de cele din trecutul recent. Meizu este un astfel de exemplu, iar telefoanele lor sunt prezente acum și pe piața din România.

Cum procedezi când ai spart ecranul telefonului?
Avem convingerea că nu există posesor de smartphone care să nu-l fi scăpat pe jos măcar o dată. De aceea, nu credem că există posesor de smarphone care să nu se fi întrebat, fie și pentru o fracțiune de secundă, „oare s-a spart ecranul?”. Probabil că, în cele mai multe situații, ecranul rămâne intact; dar, ce se întâmplă în cazul acelor câțiva ghinioniști, pentru care răspunsul la întrebarea de mai devreme a fost ”da, s-a spart!”?

LAPTOP ROG GM501G
Laptopul Republic of Gamers pe care vi-l prezentăm în continuare face parte din lotul lansat recent de către Asus, la Computex 2018. Și, într-adevăr, arată a laptop de anul acesta! Un design mult mai sobru, un sistem de răcire glisant extrem de ingenios și putere cât cuprinde. În plus, ne-a plăcut noul look și noua directivă de design.

LG 29WK600
Cunoaștem utilizatori care au vărsat sume importante în configurații PC foarte puternice, dar care s-au zgârcit la un element care, după părerea noastră, face diferență – și anume, monitorul. Știm că un monitor bun este destul de scump. Mai ales dacă vine cu GSync sau Free Sync, dacă are o rezoluție la Nord de 2k și o diagonală peste 27 de inch. Dar, crede-ne că degeaba bagi banii într-un 1080 dacă display-ul pe care joci este doar o simplă modalitate de a întrezări ce se întâmplă pe hartă.

Cum arată un PC de gaming de top, în acest moment
În edițiile anterioare, am trecut în revistă două sisteme de gaming numai bune pentru vacanța de vară – unul pentru cei cu buget limitat, iar celălalt la preț mediu, pentru toată lumea, începători și entuziaști deopotrivă; așa că, astăzi a venit rândul unui sistem de top. Sigur, el este categoric pentru cei cu buzunare largi, dar și cu pretenții mari în ceea ce privește calitatea grafică a jocurilor pe care le preferă. Mădălin de la PC Garage ne prezintă o bestie capabilă să ducă setări maxime pe orice titlu actual.

GENESYS XENON 750, un mouse de gaming echilibrat
Genesis este o companie producătoare de periferice de gaming extrem de popuară în România, grație produselor de calitate bună și a prețurilor rezonabile. Xenon 750 este un mouse RGB, elegant am putea spune, chiar cu aspect clasic, dar modular și extrem de eficient în titlurile actuale.

TP-LINK ARCHER C5 2018, O SOLUȚIE BUNĂ PE SEGMENTUL ENTRY
Am fost uneori învinuiți că prezentăm tehnologii scumpe, nu intotdeauna accesibile cumpărătorului obișnuit din România. Dar asta nu este vina noastră. Tehnologia de vârf este mai întotdeauna scumpă și, probabil, vom învăța și noi cu timpul, că nu prea există ieftin și bun. Cu mici și rare excepții. Depinde foare mult de așteptările pe care le ai de la un produs sau altul, raportat la prețul plătit. În continuare, vă vom prezenta un router de la TP-link, modelul Archer C5 2018, poziționat în zona entry.

 

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button