TECH

TP-Link Archer C5 v4: Router Dual-Band ieftin și versatil!

Tehnologia dual-band n-ar trebui să lipsească de pe nici un router, dar încă există numeroși utilizatori care dețin routere destul de vechi care nu dispun de frecvență de 5GHz. În trecut, routerele cu această frecvență erau foarte scumpe, dar în prezent, la un preț sub 200 de lei, puteți achiziționa un router precum TP-Link Archer C5 v4, care are LAN Gigabit și, evident, este Dual Band.

 

Archer C5 poate atinge viteze combinate de 1.2Gbps, 300Mbps pe bandă de 2.4GHz și 867Mbps pe bandă de 5GHz. Aceste viteze ne permit să urmărim streaming video Ultra HD fără întreruperi, iar jocurile multiplayer și aplicațiile care au nevoie de lățime mare de bandă, vor funcționa fără probleme. Conexiunea Gigabit și cele patru antene externe oferă performanțe bune și o acoperire în fiecare colț al casei.

TP-Link Archer C5 v4 mai dispune și de un port USB 2.0 care suportă modem 3G/4G, așa încât conexiunea de internet să funcționeze fără întreruperi. Routerul include și funcție de control parental cu ajutorul căreia poți bloca accesul copiilor la anumite website-uri sau de a limita timpul petrecut online.

Portul USB suportă inclusiv funcția de media server prin softul Samba sau îl puteți transforma în server FTP. Design-ul routerului este unul elegant, care permite așezarea dispozitivului oriunde în casă. Routerul se instalează foarte ușor, la fel ca restul routerelor de la TP-Link. Interfața web este prietenoasă și are o mulțime de funcții pentru control.

Pe spate, există acces la cele patru porturi LAN, portul WAN, butonul pentru funcția WPS, portul USB și butonul pentru Power.  În partea frontală, sunt indicatoare LED care ne arată starea pentru Wifi, LAN, WAN și Power. Routerul se descurcă bine, iar dacă aveți o conexiune Gigabit, își va face treaba fără probleme. În plus, așa cum am spus și la început, este o soluție ieftină.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. L-am achiziționat și eu acum 5 zile și sunt foarte mulțumit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button