Știri ITRSS PaginaDeMediaTECH

Ziua in care Amazon a tinut internetul pe loc pret de cateva ore

Daca ati avut probleme cu anumite site-uri sau aplicatii in decursul zilei de ieri, nu sunteti singuri. Problema a fost cauzata de niste probleme cu Amazon Web Services (AWS). Aceasta este infrastructura celor de la Amazon si coloana vertebrala pentru multe site-uri si servicii din online. Caderea acesteia in decursul zilei de ieri a tinut in loc o bucata importanta a internetului, insa problema a fost rezolvata in aceasta dimineata la 11:18.

Adobe este printre primele companii care au anuntat atat problema, cat si rezolvarea acesteia. Desigur, raspunsul Amazon nu a intarziat sa apara si se pare ca problema nu a fost atat de mare pe cat se credea la inceput. Se pare ca a fost afectat doar una dintre regiunile AWS, dar si asta a fost destul cat sa puna la pamant anumite servicii.

Amazon gazduieste infrastructura unora dintre cele mai mari site-uri din lume prin intermediul AWS. Astfel, printre companiile care au intampinat probleme se numara: Adobe, Autodesk, Flickr, Roku sau The Washington Post. Platforma AWS este una dintre cele mai folosite servicii de cloud computing din lume, astfel orice impact minor se poate resimti puternic pe internet.

Astfel de intamplari ne dezvaluie si o alta latura a online-ului. Una in care companii precum Amazon detin o mare parte din conceptul de internet. Oare ce se va intampla cand un astfel de colos va decide ca vrea mai multi bani? Sau daca intr-un scenariu SF, aceste centre de date ar fi distruse? Sa speram ca nu va veni prea curand vremea in care viata bate filmul.

Articole asemanatoare

Back to top button