Știri ITRSS PaginaDeMediaTECH

Elon Musk vrea sa darame monopolul impus de Amazon

Elon Musk a fost in lumina reflectoarelor mai mult decat de obicei in ultima vreme. Pe langa cursa spatiala in care participa cu spor, seful Tesla incearca sa se implice si in alte domenii. Acesta a postat acum cateva zile un tweet in care spune ca „a venit timpul ca Amazon sa cada”. Aceasta postare vine in urma rivalitatii dintre Musk si Jeff Bezos, CEO-ul miliardar al platformei de e-commerce.

Postarea lui Elon Musk vine in urma declaratiei unui autor de carti. Se pare ca una dintre lucrarile sale (Unreported Truths About COVID-19 and The Lockdown) a fost stearsa de pe Amazon Kindle pentru ca a incalcat niste reguli. Problema este ca nimeni nu specifica ce reguli au fost incalcate, iar miscarea pare una nedreapta din partea Amazon.

SpaceX

Miliardarul sud-african nu a fost dat pe spate nici cand o purtatoare de cuvant de la Amazon a declarat ca acea carte a fost stearsa in urma unei erori. Elon Musk este deja celebru pentru activitatea pe Twitter si multe postari de-ale sale au fost si criticate de presa in trecut. Acum insa, chiar sunt curios cum va escalada aceasta noua lupta intre bogatii lumii.

Amazon este cea mai mare platforma de comert online din lume; aceasta pozitie vine insa si cu atentie nedorita de companie. Nu doar CEO-ul Tesla este interesat de monopolul platfromei, ci si autoritati din mai multe tari care se intereseaza de tacticile de marketing folosite de companie. Intre timp, Jeff Bezos si Elon Musk isi vor continua cursa spatiala: Blue Origin vs SpaceX.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button